Ministerul Energiei şi FP votează ca STJ Advisors şi avocaţii de la Dentons să asiste Hidroelectrica pentru listarea „doar pe Bursa de Valori Bucureşti“

Autor: Liviu Popescu 10.05.2022

♦ AGA Hidroelectrica a avut loc pe 6 mai 2022 l Voturile, în unanimitate ♦ Formularea „doar pe Bursa de la Bucureşti“, atât la consultantul pe equity cât şi cel juridic.

STJ Advisors Group, pe partea de equity, şi Dentons, pe partea juridică, sunt cei doi consultanţi care au câştigat în urmă cu doi ani procesul pentru listarea producătorului de ener­gie electrică Hidro­elec­trica, iniţiat de compa­nie, şi care pe 6 mai 2022 au fost votaţi de Ministe­rul Energiei şi Fondul Pro­prietatea pentru a pregăti ceea ce ar putea fi cea mai mare listare din istoria Bursei locale. În AGA Hidroelectrica din 6 mai 2022, la care din partea Mi­nisterul Energiei a participat Nicu Romeo Şuşanu, consilier la minister, iar din partea FP, Călin Meteş, di­rector general adjunct pentru in­vestiţii, Franklin Templeton Bucu­reşti, cei doi acţionari au votat alegerea consul­tanţilor selectaţi de Hidroelectrica în contextul ofertei publice de vânzare de până la 20% din companie în vedera listării „doar la Bursa de la Bucu­reşti“. Formularea „doar la Bursa de la Bucureşti“ este menţionată atât în cazul deci­ziei pentru consultantul pe equity, respectiv STJ Advisors Group, cât şi pentru cel juridic, respectiv Dentons. Consultantul de equity este diferit faţă de cel care va fi selectat ulterior pentru procesul de vânzare de acţiuni pe Bursă.