Raul Ţărnaru, CEO, Novarion: Văd o stabilizare pe piaţa materialelor de construcţii. Sibiul devine un pol imobiliar, creşte

Autor: Răzvan Botea 10.05.2022

Raul Ţărnaru, CEO al dezvoltatorului imobiliar Novarion, a spus că, în opinia sa, preţurile materialelor de construcţii se vor stabiliza.

„Văd o stabilizare pe piaţa materialelor de construcţii. Sibiul devine un pol imobiliar, creşte. Sibiul atrage foarte multă populaţie nouă. Randamentul clasic este între 4 şi 6% pentru segmentul rezidenţial, iar pentru segmentul de lux putem discuta de 8-10%”, a spus el.

Declaraţiile au fost făcute la conferinţa ZF/CEC Bank Investiţi în România, care a avut loc la Sibiu. La dezbatere au fost prezenţi reprezentanţii CEC Bank împreună cu oameni de afaceri din România.

Ce a mai spus Raul Ţărnaru:

Sunt implicat într-un domeniu imobiliar şi sâmbătă am avut inaugurarea primei clădiri. Am atras câteva milioane de euro din fonduri europene şi mai avem câteva milioane de euro pe drum. Piaţa, de la izbucnirea războiului şi până acum două săptămâni, din punctul nostru de vedere, a fost în comă.

Noi avem biroul în mall şi între 50 şi 60 de zile am avut trei clienţi. Din fericire, de două săptămâni lucrurile s-au schimbat, am vândut. Avem şi vânzări în criptomonede şi în ultimele zile avem 2-3 vizionări pe zi. Sună telefoanele.

Cu excepţia războiului, consider că investiţiile imobiliare au fost, sunt şi vor fi cel mai bun vehicul de transport al banilor în timp.

Cred că principalul motiv pentru care oamenii cumpără apartamente în Sibiu este că are un brad foarte bun ca oraş şi, foarte important, are renume de oraş în care îţi poţi creşte copiii. Sunt două tipuri de cumpărători: cumpărătorul care, după pandemie, s-a hotărât să achiziţioneze o locuinţă mai generoasă într-o zonă mai bună. Mai sunt clienţii care vor să investească. La proiectele noi discutăm şi de o apreciere în timp.

Văd o stabilizare pe piaţa materialelor de construcţii. Sibiul devine un pol imobiliar, creşte. Sibiul atrage foarte multă populaţie nouă. Randamentul clasic este între 4 şi 6% pentru segmentul rezidenţial, iar pentru segmentul de lux putem discuta de 8-10%.