Două startup-uri tech din zonele educaţie şi Inteligenţă Artificială au fost incluse în programul de accelerare Orange Fab şi au fost integrate în portofoliul de parteneri Orange Business Services

Autor: Roxana Rosu 10.05.2022

Orange anunţă includerea în programul de accelerare Orange Fab a două noi startup-uri tech din zonele educaţie şi Inteligenţă Artificială, VBoard şi Zevo Tech, care au început colaborarea la finalul anului 2021 şi au beneficiat de mentorat tehnic şi de business, acces la tehnologii şi echipamente pentru implementarea cu succes a proiectelor pilot.

Lansat în 2017, Orange Fab este un program de accelerare şi colaborare cu startup-urile, având în total colaborări cu 36 de startup-uri alături de care s-au implementat peste 80 de proiecte, atât la nivelul întregii organizaţii Orange România cât şi pentru clienţi.

VBoard este o platformă pentru susţinerea educaţiei în mediul online, oferind o soluţie eficientă pentru predatul cursurilor. Produsul VBoard reprezintă o tablă virtuală interactivă, cu un modul audio-video inclus, ce facilitează comunicarea în timp real între profesori şi grupuri de elevi. Platforma este adaptată pentru a fi accesată de pe telefoane şi tablete şi este foarte uşor de accesat în şcoli datorită multiplelor integrări cu platforme dedicate predării online.

Zevo Tech dezvoltă produse de automatizare în domeniul transcrierii, sintezei şi prelucrării vorbirii şi a limbajului,  folosind algoritmi de Inteligenţă Artificială şi Machine Learning. Zevo Tech este un startup pornit ca spin-off din Laboratorul de Cercetare Speech and Dialogue, din cadrul Universităţii Politehnica din Bucureşti, având în spate o echipă formată din profesori şi cercetători doctori în inteligenţa artificială. Produsele Zevo Tech îşi găsesc utilitatea în domenii precum transcrierea conversaţiilor şi identificarea vorbitorilor, sintetizarea mesajelor din text în audio sau identificarea emoţiilor şi sentimentelor din vorbire.