Holdingul agricol Agro-Chirnogi Călăraşi, cu acţionari libanezi, ia o finanţare de 40 milioane lei de la EximBank.”Tot acest context economic pe care il travesam de la declansarea pandemiei, cresterile cotatiilor bursiere şi majorarea preţurilor pentru inputuri au generat un necesar suplimentar de finanţare pentru companiile din agricultură”

Autor: Roxana Rosu 10.05.2022

Holdingul agricol Agro-Chirnogi Călăraşi, unul dintre cei mai mari jucători din agribusiness-ul românesc, ia o finanţare de 40 milioane lei de la EximBank, pentru a acoperi activitatea curentă a companiei.

Fondurile au fost acordate cu garantie de stat emisa in cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19, dedicata companiilor mari, care acopera 90% din finantare.

”Tot acest context economic pe care il travesam de la declansarea pandemiei – care a adus un blocaj al comertului international si o incetinire a activitatii, cu toate provocarile ulterioare – cresterile cotatiilor bursiere ale cerealelor si majorarea preturilor pentru inputuri, din cauza scumpirii materiilor prime si in special a gazelor naturale – au generat un necesar suplimentar de finantare pentru toate companiile din agricultura. In acest context volatil, suntem bucurosi ca am gasit impreuna cu EximBank cea mai eficienta solutie de securizare a necesarului de lichiditati pentru finantarea activitatii curente astfel incat sa avem mai mult confort in gestionarea noilor coordonate de cost. Odata asigurat capitalul de lucru, putem sa implementam planurile de dezvoltare pentru a face in continuare agricultura performanta, sustenabila si inovativa”, a spus Karine Khalil, presedintele Consiliului de Administratie al Agro-Chirnogi.

Agro-Chirnogi activeaza in domeniul productiei si tradingului cu cereale. Compania a fost infiintata in anul 1991, fiind fosta IAS Chirnogi, judetul Calarasi, iar, din 2002, face parte din grupul de companii Maria, unul dintre cele mai mari din Romania, controlat de investitori libanezi.