ZF Live. René Schöb, partner, head of tax & legal, KPMG România: În ultimii trei ani, costul fiscal total pentru o familie cu un copil a crescut de la 3 mil. lei la 4,3 mil. lei

Autor: Ramona Cornea 17.05.2022

În ultimii trei ani, costul fiscal total pentru o familie cu un copil a crescut de la 3 mil. lei la 4,3 mil. lei, adică taxele şi impozitele plătite de-a lungul vieţii au crescut cu mai mult de 1 milion de lei între 2019 şi 2022, afirmă René Schöb, partner, head of tax & legal în cadrul KPMG România, citând o analiză realizată de compania sa.

„Scopul analizei a fost de a arăta cât de mult contribuie o familie medie din România la bugetul de stat şi ce ar putea cumpăra statul cu banii aceştia. Noi ne-am uitat la o viaţă a unei familii medii, un cuplu care trăieşte într-o oraş mediu din România. Ei se mută într-un apartament, apoi la o casă şi aşa mai departe până când au îndeplinit 80 de ani. În 2019, la prima ediţie, noi am calculat că plătesc în jur de 3 milioane de lei pe toată viaţa. Acum, ei au plătit 4,4 milioane de lei pe perioada vieţii, adică aproape 1 milion de euro”, a declarat René Schöb în cadrul emisiunii de business ZF Live.