Antreprenori locali. Afacerile Altex au crescut de cinci ori într-un deceniu, până la aproape 6 mld. lei în 2021. Dan Ostahie, proprietarul Altex: „A fost un an dificil, pe care l-am depăşit cu bine“

Autor: Cristina Roşca 11.05.2022

Afacerile retailerului electro-IT Altex au ajuns la un pas de 6 mld. lei anul trecut după un avans de 16% versus 2020. Într-un deceniu businessul a crescut de cinci ori.

„Sumarizând anul trecut, aş spune că a fost un an dificil. Uitându-mă la 2021 pot spune că a avut şi mo­mente bune, dar şi mai puţin bune. În final însă, l-am încheiat cu bine“, spu­ne Dan Ostahie, fonda­torul şi pro­prietarul Altex. El este unul dintre cei mai puternici antre­prenori locali, fiind proprietarul mai multor busi­nessuri româneşti. Cel mai important prin prisma dimen­siunii sale este Altex, companie care se află pe locul doi în rândul afa­cerilor antrepre­noriale româneşti după retailerul de bricolaj Dedeman. La nivel de grup, pe podium îşi face loc şi grupul farma Catena-Fildas. În cazul Altex nu doar cifra de afaceri a atins un nou maxim anul trecut, ci şi profitul net, care s-a oprit la un pas de 130 mil. lei, faţă de 123 mil. lei în 2020 şi de 75 mil. lei în anul de dinainte de pan­demie.

În ceea ce priveşte reţeaua de magazine, aceasta numără în prezent circa 125 de unităţi deschise la nivel naţional sub două branduri - Altex şi Media Galaxy. Cele mai multe sub cele sub brandul principal, Altex.