EcoNews ZF 11 mai 2022

Autor: Alina-Elena Vasiliu 11.05.2022

► Grupul irlandez CRH, care deţine producătorul de ciment Romcim, şi-a propus să reducă cu 33% emisiile de dioxid de carbon din fabricile sale de ciment şi cu 25% emisiile de gaze cu efect de seră până în 2030 şi să devină neutru din punctul de vedere al emisiilor de carbon până în 2050.

► Retailerul francez Auchan a amenajat la centrul logistic din Călan, judeţul Hunedoara, o suprafaţă de 21.000 mp de spaţii verzi. Depozitul face parte din clasa A ca eficienţă energetică, iar instalaţiile frigorifice prevăd un consum redus de energie, cu 25% mai mic faţă de variantele tehnice obişnuite.

► Signify, companie specializată în furnizarea de echipamente şi soluţii de iluminat, a publicat primul său raport de politici climatice, unde precizează că a atins în septembrie 2020 neutralitatea din punctul de vedere al emisiilor de carbon, utilizând energie electrică din surse regenerabile.

► Producătorul de automobile Renault a devenit partener al turneului de tenis Roland-Garros. În acest context, Renault a pus la dispoziţia evenimentului sportiv un parc auto de 100 de Megane E-Tech Electric, ca parte a parcului total care va număra 160 de vehicule.

► Schneider Electric, furnizor de echipamente în domeniul distribuţiei electrice şi al automatizărilor industriale, foloseşte acum numai carton reciclat în toate centrele sale de distribuţie din India, China şi Europa.

► Producătorul de plasă din fibră de sticlă BICO Industries vrea să implementeze un sistem de panouri fotovoltaice în fabricile sale, ca reacţie la creşterea preţurilor la energie.

► Braconajul rămâne o ameninţare serioasă pentru sturionii sălbatici, arată o analiză pe baza datelor culese de autorităţile de aplicare a legii din Bulgaria, România şi Ucraina. Deşi pescuitul şi vânzarea de sturioni şi produse sălbatice sunt interzise în toate aceste ţări, numărul ilegalităţilor raportate în 2021 – 57 de cazuri – este comparabil cu al celor înregistrate între 2018 şi 2020, variind de la 50 la 65, conform iniţiativei pentru sturioni de la WWF România.