Platforma educaţională Adservio, dezvoltată de antreprenorul Alexandru Holicov din Iaşi, a atras o investiţie de 2 milioane euro de la Catalyst România Fund II pentru extinderea la nivel european

Autor: Roxana Rosu 11.05.2022

Platforma educaţională Adservio, dezvoltată de antreprenorul Alexandru Holicov din Iaşi, a atras o investiţie de 2 milioane euro de la Catalyst România Fund II, unul dintre cele mai importante fonduri de tip venture capital din regiune, fondurile fiind destinate dezvoltării proiectului pentru extinderea lui în Europa.

Adservio are o experienţă de 14 ani pe piaţa tehnologiilor pentru educaţie. Platforma sprijină peste 1000 de şcoli în transformarea digitală a proceselor educaţionale şi de management.

„Această rundă de finanţare ne ajută să facem pasul următor în scalarea business-ului: îndrăznim să ieşim în afara graniţelor. Am creat Adservio într-un moment în care piaţa mondială de EdTech era la începuturile sale. De atunci, ne-am concentrat să venim în întâmpinarea nevoilor de digitalizare ale şcolilor, în contextul local. Am contribuit la lansarea unui program pilot prin care Ministerul Educaţiei recunoaşte folosirea exclusivă a catalogului digital – măsură care ne dă speranţa în transformarea mai accelerată a digitalizării în şcoli. Tehnologiile EdTech au luat un mare avânt în contextul pandemiei. La fel a fost şi pentru noi: am integrat noi tehnologii şi am dezvoltat noi module, împreună cu manageri de şcoală, profesori, părinţi şi elevi”, a declarat Alexandru Holicov, fondator Adservio.

Investiţia va susţine extinderea pe piaţa locală şi internaţională, creşterea portofoliului de clienţi şi parteneri, precum şi dezvoltarea unor noi funcţionalităţi.