JYSK deschide magazin în Băileşti, judeţul, Dolj, şi ajunge la o reţea de 121 unităţi în România

Autor: Laurentiu Cotu 11.05.2022

JYSK, retailerul scandinav de mobilier şi produse pentru casă, continuă expansiunea în România şi inaugurează joi, 12 mai, un nou magazin, în localitatea Băileşti, judeţul Dolj, ajungând astfel la o reţea de 121 de unităţi pe piaţa locală. Magazinul JYSK Băileşti are o suprafaţă de 1.400 mp. JYSK este prezent în judeţul Dolj din anul 2016, când a deschis primul magazin din Craiova, urmat la scurt timp de un al doilea magazin în oraş.

’’Expansiunea este foarte importantă pentru JYSK, pentru că ne dorim să fim cât mai aproape de fiecare client. Acest lucru înseamnă că deschidem magazine nu doar în oraşe mari, ci şi în oraşe medii şi mici. De la începutul anului am inaugurat deja şapte magazine şi avem în plan cel puţin 15 magazine noi pe an. Suntem mereu în căutare de spaţii potrivite pentru conceptul nostru de magazin, cu o suprafaţă de aproximativ 1.400 de metrii pătraţI’’, a declarat Iraida Paiuc, Sales and Marketing Manager JYSK România şi Bulgaria, într-un comunicat de presă.

JYSK a deschis primul magazin din România în anul 2007, la Oradea, în sistem franciză. Procesul accelerat de expansiune a început însă în 2014, după ce franciza a fost preluată de JYSK Nordic. Iniţial, obiectivul companiei scandinave a fost de a atinge pragul de 100 de magazine în ţară. 

Retailerul scandinav a continuat procesul de expansiune şi în perioada pandemiei, iar în anul 2021 a inaugurat 15 magazine noi, depăşind pragul de 100 de magazine în România. Compania are în plan extinderea reţelei cu minim 15 magazine în fiecare an, iar în paralel va moderniza toate magazinele deschise înainte de anul 2018. JYSK a înregistrat în anul financiar 2021, încheiat la 31 august, o cifră de afaceri de 793,6 milioane lei, în creştere cu 30%, şi un profit brut înainte de taxe (EBIT) de 148,8 milioane lei, cu 82% peste nivelul din anul precedent.

Primul magazin JYSK a fost deschis în Danemarca în anul 1979. În prezent, JYSK desfăşoară operaţiuni în 50 de ţări, are 28.500 de angajaţi şi peste 3.100 de magazine fizice şi online. În Germania şi Austria, grupul îşi desfăşoară activitatea sub denumirea de Dänisches Bettenlager - iar în restul ţărilor sub numele de JYSK. Compania este deţinută de familia fondatorului ei, omul de afaceri danez Lars Larsen, care are în portofoliu şi alte companii. Cifra de afaceri JYSK este de 4,4 miliarde euro. JYSK a intrat pe piaţa din România în 2007, odată cu inaugurarea primului magazin la Oradea.