Inflaţia se menţine la un nivel ridicat de 8,3%, în Statele Unite. Faţă de recordul din luna martie este într-o uşoară scădere

Autori: Mihai Draghici , Mediafax 11.05.2022

Rata inflaţiei a fost de 8,3% în Statele Unite în luna aprilie, înregistrând totuşi o scădere uşoară de la recordul din ultimele patru decenii înregistrat în martie, informează agenţia Associated Press.

Potrivit datelor prezentate miercuri de către Departamentul Muncii de la Washington, inflaţia a fost de 8,3% în aprilie, în scădere uşoară de la 8,5%, în luna martie, cel mai ridicat nivel al inflaţiei înregistrat după anul 1981.

Preţurile au continuat să crească în aprilie cu 0,3% raportat la luna martie, dar ritmul majorărilor este cel mai redus din ultimele opt luni.

Preşedintele SUA, Joseph Biden, a declarat marţi că va intensifica împreună cu Rezerva Federală (Fed), instituţia bancară centrală de la Washington, acţiunile pentru contracararea inflaţiei. "Ştiu că familiile din SUA suferă din cauza inflaţiei. Vreau să ştie fiecare american că tratez inflaţia cu foarte multă seriozitate şi că este prioritatea mea în materie de politică internă", a afirmat preşedintele SUA.

Joseph Biden se va deplasa miercuri la o fermă din Chicago şi urmează să anunţe noi acţiuni pentru reducerea preţurilor la produsele alimentare, conform agenţiei Bloomberg. Preţurile produselor alimentare au crescut cu 10,8% în ultimul an. Casa Albă vrea să încurajeze producţia internă de alimente, pentru a obţine scăderea preţurilor, afectate de criza pandemiei şi de războiul din Ucraina.