Un salariu pe zi. Un agent de suport operare câştigă, în medie, 800 de euro net pe lună. Ana Vişian, BestJobs: Importanţa call-center-ului a crescut din ultimii ani deoarece, din cauza pandemiei, companiile au început să reducă contactul fizic cu clienţii iar comunicarea s-a realizat preponderent online

Autor: Ramona Cornea 12.05.2022

Un agent de suport operare are un salariu care ajunge, în medie, la 800 de euro net pe lună, după cum arată datele de la platforma de recrutare online BestJobs.

”Importanţa call-center-ului a crescut din ultimii ani deoarece, din cauza pandemiei, companiile au început să reducă contactul fizic cu clienţii iar comunicarea s-a realizat preponderent online. Un agent suport operare trebuie să fie atent la detalii şi să aibă capacitatea de soluţionare a problemelor, creativitatea şi orientarea spre clienţi sunt calităţi care descriu candidatul ideal pentru această poziţie. Responsabilităţile diferă de o companie la alta, însă angajatorii caută de regulă persoane cu abilitatea de a lucra pe mai multe platforme şi care cunosc limbi străine diverse, precum germana, franceza, italiana, olandeza. Oferta salarială medie este de 800 de euro. Companiile care recrutează în acest moment pentru astfel de poziţii caută specialişti în Ilfov, iar jobul permite activitatea preponderent remote”, Ana Vişian, marketing manager, BestJobs.

Cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale specifice acestui tip de job sunt: abonament de servicii medicale, birouri/scaune ergonomice, timp de lucru flexibil, cafea/ceai/snacks la birou, tichete de masă, asigurare de viaţă şi/sau accidente, posibilitate de lucru remote.

În prezent, 413 de posturi vacante pentru poziţia de inginer chimist sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 40.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare sunt în Ilfov şi în regim de muncă remote.