Grand Hotel Bucharest, fostul Intercontinental, a încheiat anul 2021 cu venituri de 18 milioane lei, în creştere cu aproape 50%: „Războiul din Ucraina a dus la o cerere mai mare, dar nu pentru o perioadă lungă“

Autor: Miruna Diaconu 12.05.2022

La finalul anului trecut, hotelul de la kilometrul 0 al Capitalei şi-a schimbat identitatea din Intercontinental în Grand Hotel Bucharest, după ce contractul dintre lanţul hotelier şi proprietarul hotelului s-a încheiat.

Fostul hotel Intercontinental, actualmente Grand Hotel Bucharest, administrat de Compania Hotelieră Intercontinental, a înregistrat anul trecut afaceri de 18 milioane lei, în creştere cu aproape 50% faţă de anul anterior, când cifra de afaceri a fost de doar 12 milioane lei, conform raportului financiar anual publicat la Bursa de Valori Bucureşti.

„Gradul de ocupare al hotelului a crescut la 31,9% în 2021 faţă de 19% în 2020, dar este în continuare mult sub cel înregistrat înainte de pan­demie. Per total an 2021, hotelul a primit în continuare anulări de rezervări din motive cauzate de criza COVID. Din cauza incertitudinii asupra restricţiilor impuse cu efect imediat de guverne, am observat o reducere drastică a timpului cu care clienţii îşi rezervă camere. Astfel, veniturile societăţii au fost foarte greu de previzionat de la o lună la alta în timpul anului 2021. Acest trend continuă şi la începutul anului 2022“, se arată în raportul financiar.