Urmează ZF ESG Summit 2022, 17-18 mai: „ESG, pilonul dezvoltării sustenabile“. Ce speakeri vin şi care sunt temele de discuţie în a doua zi a evenimentului?

Autor: Mirabela Tiron 12.05.2022

Preocuparea pentru sustenabilitate şi dezvoltare durabilă este din ce în ce mai vizibilă.

Ziarul Financiar organizează prima ediţie a summit-ului pe teme legate de ESG în perioada 17-18 mai, eveniment ce va reuni secretari de stat, reprezentanţi ai autorităţilor locale, oficiali ai BVB, bănci, multinaţionale şi oficiali ai companiilor ce au  implementat deja acest concept.

Printre speakerii care vor fi prezenţi în a doua zi a evenimentului se numără Marian Elliot, global head of risk&sustainability la GFG Alliance, dar şi Iuliana Pănescu, head of treasury, Premier Energy, Ana Maria Iordache, partener, D&B David şi Baias, societate de avocatură corespondentă PwC în România, dar şi reprezentanţi de la bănci, autorităţi locale şi asociaţii.

În cadrul acestui eveniment vedem cum se poate face tranziţia spre un mediu de business sustenabil. Care sunt pilonii care facilitează trecerea spre o economie sustenabilă „verde“, ce investiţii se fac în soluţii energetice durabile, cum se face tranziţia spre energia verde şi cum facem dezvoltarea durabilă prin clădiri verzi, transport curat, energie regenerabilă şi gestionarea durabilă a apei. Mai mult, o altă temă abordată este cum putem beneficia de oportunităţile curentului ESG şi al dezvoltării durabile. Care sunt elementele cheie care contribuie la dezvoltarea durabilă a afacerii, care are este impactul tehnologiilor verzi în dezvoltare sustenabilă şi cum  implementezi principiile ESG în linie cu valorile asumate de companie.

Mai discutăm spre cum creştem calitatea vieţii în oraşele în care trăim. Oraşul verde: cum ducem în societate modele de bune practici din corporaţii, cine poate fi asimilat rolului de chief sustainability officer (CSO) într-o primărie de municipiu şi cum digitalizăm oraşele, cine vine cu soluţii pentru oraşe mai responsabile?

Marile corporaţii încep să dezvolte proiecte pentru a se alinia la criteriile impuse de noua paradigmă de responsabilitate socială ESG.  Preocuparea pentru sustenabilitate şi dezvoltare durabilă este din ce în ce mai vizibilă în rândul unor bănci, companii imobiliare sau firme de transport de pe piaţa locală. Acest  nou concept ce pune în centrul activităţii companiilor problemele de mediu, sociale şi de guvernanţă devine noul trend în business.

Cumpără bilet la evenimentul ZF ESG Summit