Jack Dorsey refuză să fie din nou CEO al Twitter după ce platforma va fi achiziţionată oficial de Elon Musk

Autor: Andrei Şerbănescu 12.05.2022
— Nu.
 
Acesta a fost răspunsul fondatorului Twitter, Jack Dorsey, la speculaţiile care susţin că va reveni la conducerea platformei de socializare după ce Elon Musk va achiziţiona compania, potrivit Business Insider.
 
Miercuri, YouTuber-ul Charles Wieand a postat pe Twitter un text care susţinea că Elon Musk „i-ar putea cere doar lui Jack să fie CEO al Twitter”.
 
Dorsey a răspuns clar: „Nu, nu voi mai fi niciodată CEO”.
 
Unii utilizatori de Twitter l-au îndemnat să-şi reconsidere alegerea, dar Dorsey a răspuns cu un al doilea „nu”, spunând că platforma ar trebui „să arunce zarurile din nou” şi să o ia de la început.
 
La întrebarea utilizatorilor cu privire la „cine credere Jack Dorsey ca va fi un lider bun al Twitter?”, Dorsey a răspuns: „În cele din urmă, nimeni”.
 
Dorsey a declarat de mai multe ori că vede Twitter ca pe un bun public şi este împotriva conducerii lui în stilul unei corporaţii.
 
„În principiu, nu cred că cineva ar trebui să deţină sau să conducă Twitter. Platforma se vrea a fi un bun public la nivel de protocol, nu o companie”, a scris Dorsey pe Twitter luna trecută.
 
Musk, şeful Tesla şi SpaceX, se află în plin proces de achiziţie a Twitter. Acordul este de aşteptat să se încheie în octombrie.
 
În aprilie, Dorsey a scris pe Twitter că este de părere că preluarea platofrmei de către Elon Musk a fost „primul pas corect” în resctructurarea sănătoasă a Twitter, înainte de a adăuga că Musk este „singura soluţie” în care are încredere pentru a o bună conducere a platformei.