Cât costă taberele sportive pentru copii: de la 360 de euro o săptămână la munte la 2.300 de euro două săptămâni în străinătate

Autor: Mirabela Tiron 13.05.2022

♦ Tot mai multe companii organizează tabere sportive pentru copii, ce includ antrenamente la fotbal, tenis, volei şi alte sporturi atât în ţară, cât şi în străinătate, dar şi  cursuri de înot în piscină sau mare, iniţiere în karting, escaladă, tir cu arcul, dar şi explorarea unor trasee pe bicicletă şi  drumeţii pe munte ♦ Antrenamentele sunt monitorizate de instructori certificaţi şi chiar sportivi profesionişti ♦ Copiii primesc în tabăra de o săptămână acces la baze sportive (terenuri de volei, baschet, handbal, minifotbal) pentru a se antrena ♦ Aceste programe se adresează atât copiilor care practică sport  de performanţă, cât şi celor care vor să fie iniţiaţi în anumite sporturi.

„De 10 ani  organizăm tabere outdoor pentru copiii care doresc să fie activi, tabere cu drumeţii, mountain bike. Încercăm să compensăm această lipsă de sport, avem instructor de triatlon, îi învăţăm pe copii noţiuni legate de cum să facă sport, cum să aibă o alimentaţie corectă. Vara trimitem 250 de copii în tabere, iar iarna aproape 300 de copii în total. Organizăm tabere în ţară, dar şi în afara ţării”, a spus Ovidiu Iancu, de la compania Sun Adventure, organizator de tabere.

Preţul pentru o tabără de o săptămăână în masivul Retezat, ce include drumeţii pe trasee stabilite, este de 1.800 de lei de persoană. „Se fac trasee în masivul Retezat. O altă tabără este cea de la Viscri, explorare pe bicicletă, pe traseul Via Transilvania, pe care îl parcurgem cu bicicleta. Avem între 20 şi 30 de copii pe tabără”, a mai spus el. În cadrul taberei, copiii învaţă să pedaleze corect (noţiuni legate de cadenţă, reglarea bicicletei, stabilirea unui ritm în funcţie de puls). În iunie, compania organizează tabăra „Înotăm şi pedalăm în Sithonia (Grecia)”,  printre activităţile organizate în această tabără se numără ture cu bicicleta, dar şi cursuri pentru perfecţionarea tehnicii de înot. Un instructor de triatlon însoţeşte copiii din această tabără, al cărui preţ este de 800 de euro de persoană.

În oferta organizatorilor au apărut chiar activităţi precum cea de pilotaj-karting. O tabără de karting costă 4.400 de lei de copil şi 2.200 de lei pentru însoţitor, potrivit datelor tabăradekarting.ro.

Dacă iarna cele mai multe tabere sunt organizate la schi, pe timpul verii companiile au pachete ce includ şi iniţiere în escaladă, tir cu arcul, drumeţii, karting, dar şi antrenamente la fotbal, tenis, volei şi alte sporturi pe terenuri deschise sau în săli de sport. Agenţia Mara Study Turism oferă programe speciale pentru sporturi precum fotbal, baschet, tenis, sporturi nautice şi alte sporturi. Compania organizează tabere sportive în Cehia, Irlanda, Marea Britanie, SUA, Elveţia, Germania, Franţa sau Portugalia. Programele oferă antrenamente de tenis, baschet, volei, fotbal pentru toate nivelurile, sesiuni coordonate de instructori profesionişti, preţul pentru o tabără de două săptămâni începe de la 1.200 de euro şi ajunge la 2.300 de euro de copil (biletul de avion nu este inclus în acest preţ), potrivit datelor de pe site-ul companiei. Antrenamentele  de fotbal, tenis, arte marţiale sunt completate de cursuri de engleză sau germană şi excursii internaţionale. Antrenamentele sportive includ 4-5 lecţii/săptămână a câte două ore fiecare, potrivit datelor de pe site-ul agenţiei de turism marastudy.ro.