Producătorul Industrializarea Cărnii (Kasarom) din Paşcani, deţinut de familia Apostol, a ajuns la afaceri de 185 mil. lei în 2021, plus 3%

Autor: Laurentiu Cotu 13.05.2022

Compania Industrializarea Cărnii (Kasarom), parte a grupul Kosarom din industria cărnii, un business fondat de antreprenorul Neculai Apostol în urmă cu aproximativ 30 de ani, a raportat pentru 2021 o cifră de afaceri de aproximativ 185 mil. lei (37,6 mil. euro), în creştere cu 3,4% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor.

Compania a avut anul trecut un profit net 8,5 mil. lei (1,7 mil. euro), situându-se aproape la jumătate faţă de anul precedent, când Industria­lizarea Cărnii (Kasarom) a realizat un câştig net de aproximativ 16,5 mil. lei (3,4 mil. euro), conform datelor publice. Compania a ajuns anul trecut la un număr mediu de 525 de angajaţi, cu 13 oameni mai mult faţă de 2020.

În ultimii ani au fost investiţi peste 40 mil. euro în firmele din portofoliul grupului (Industrializarea Cărnii Kosarom – procesarea cărnii, Suinprod – creşterea porcilor şi Avi-Top - creşterea păsărilor), la iniţiativa copiilor lui Apostol, cărora antrepre­norul le-a predat afacerea. Kosarom este una dintre firmele antrepre­noriale româneşti ajunse la a doua generaţie, astfel că în prezent conducerea firmei a fost preluată de fraţii Lucian şi Teodor Apostol.