GLS România şi-a majorat veniturile cu 20%, la 336 milioane lei

Autor: Miruna Diaconu 13.05.2022

♦ Operatorul olandez a intrat pe piaţa locală în 2007, când a deschis la Sibiu prima filială din România, în urma unei investiţii de circa 5 mil. euro.

Compania de curierat GLS România a înregistrat anul trecut o creştere de 20% a cifrei de afaceri, la 336 milioane lei, conform datelor de la Mi­nisterul de Finanţe.

Totodată, firma de curierat a avut şi un profit net de 68 milioane lei, crescând de la 56 mil. lei, conform aceleaşi surse. Compania a avut anul trecut un număr mediu de angajaţi de 215 persoane.

Afacerile GLS România s-au aflat pe un trend ascen­dent în ultimii ani, înregistrând creşteri de circa 20-30% de la an la an. Avansul afacerilor companiei sunt în aceeaşi linie cu creşterea pieţei, care a înre­gistrat în ultimii ani ma­jorări odată cu adopţia mai mare a acestor tipuri de servicii. Piaţa de curierat a fost unul dintre câştigătorii crizei pande­mice, având în vedere că a bene­ficiat de avansul e-commerce-ului, oamenii au stat mai mult acasă şi au ales să comande mai mult online.