Un salariu pe zi. Un inginer de suport tehnic câştigă, în medie, 1.400 de euro net pe lună

Autor: Ramona Cornea 13.05.2022

Un inginer de suport tehnic are un salariu care ajunge, în medie, la 1.400 de euro net pe lună, după cum arată datele de la platforma de recrutare online BestJobs.

Un inginer de suport tehnic ajută la rezolvarea problemelor tehnice din diferite componente ale sistemelor informatice, cum ar fi software-ul, hardware-ul şi alte probleme legate de reţeaua de IT.

„Un inginer suport tehnic îmbină cunoştinţe legate de inginerie şi într-o anumită măsură cunoştinţe de IT. Sunt foarte apreciate pe aceste poziţii abilităţile de comunicare, de planificare şi capacitatea de manageriere a unui proiect. Persoanele care aplică la astfel de joburi au terminat studii universitare tehnice, în urma cărora a obţinut o bază solidă de cunoştinţe teoretice în automatică, inginerie electrică, electrotehnică, electronică sau telecomunicaţii. O certificare tehnică reprezintă un plus pentru orice candidat. Oferta de locuri de muncă este foarte mare în Timişoara, Arad, Ploieşti, iar dat fiind deficitul de specialişti în acest domeniu oferta salarială medie este de 1.400 de euro“, afirmă Ana Vişian, marketing manager, BestJobs.

Cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale specifice acestui tip de job sunt: abonament medical, timp de lucru flexibil, zile extra de concediu, abonament la sala de sport şi tichete de masă.

În prezent, 440 de posturi vacante pentru poziţia de inginer de suport tehnic sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 40.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare sunt în Timişoara, Arad şi Ploieşti.