Lecţiile Colectiv. Pentru antreprenori: sunteţi responsabili de viaţa clienţilor voştri. Pentru oficialii aleşi sau numiţi în funcţii: sunteţi responsabili de viaţa alegătorilor

Autor: Adelina Mihai 16.05.2022

Antreprenorii  – şi mai ales cei din HoReCa – trebuie să-şi înveţe lecţiile şi să ia toate măsurile de siguranţă pentru clienţi şi pentru angajaţi. Angajaţii statului, aleşi sau numiţi, sunt responsabili pentru viaţa şi securitatea alegătorilor în mod direct. O ştampilă nu e o simplă ştampilă, ci înseamnă uneori un preţ al vieţii.

Sentinţa finală din dosarul Colectiv, caz în care 64 de tineri şi-au pierdut viaţa într-un incendiu dintr-un club din Bucureşti, aduce în discuţie mai multe teme: responsabilitatea pe care o au proprietarii şi administratorii de firme în general, şi, mai importantă, responsabilitatea pe care o au proprietarii şi administratorii din HoReCa, care sunt responsabili de tot ce se întâmplă cu clienţii care intră într-un restaurant sau un hotel.

Efervescenţa încheierii pandemiei face ca azi, în Bucureşti, dar şi pe litoral, cluburile să fie pline de oameni care stau în locuri inadecvate pentru un număr mare de persoane. În niciun club nu există o limitare a numărului de persoane.