Creşterea costurilor la combustibil duce la preţuri mai mari ale vacanţelor: o agenţie de turism a introdus deja o suprataxă pentru a-şi acoperi cheltuielile în plus apărute odată cu creşterea preţului la kerosen

Autor: Miruna Diaconu 21.05.2022

Cu toate că această măsură de criză a fost introdusă de o singură agenţie de turism locală, aşteptările din piaţă sunt ca preţurile să crească ori prin majorarea pachetului turistic, fie prin introducerea unei astfel de taxe de către mai mulţi operatori.

Anul 2022 nu vine cu semne mai bune pentru piaţa locală de turism ca urmare a creşterii preţurilor la combustibil. O agenţie de turism a introdus deja o suprataxă pe care oamenii o vor plăti în funcţie de evoluţia preţului la combustibil, însă chiar dacă nu este o măsură introdusă la nivelul pieţei, creşteri ale preţurilor vor putea fi observate în perioada urmă­toare sub o formă sau alta, spun operatorii din piaţă.

„Începând cu data de 13.04.2022, suntem nevoiţi să introducem supli­men­tul de petrol (inclusiv pentru rezervările deja făcute) din cauza creşterii foarte mari a preţului petrolului (peste 57%). Nu vom mări automat preţul la toate rezervările din sezonul 2022. Îl vom introduce etapizat, cu cel puţin 20 de zile înainte, în funcţie de valoarea kerosenului publicat la începutul fiecărei săptămâni, su­pli­mentul fiind aplicat curselor care vor fi operate dintr-a 21 zi până la a 40-a zi“, se arată în anunţul de pe site-ul agenţiei de turism Kusadasi.