Carmen Petcu, general manager De’Longhi Romania: Am achiziţionat în 2022 o uzină la Satu Mare unde vom începe producţia în 2023. Ajungem la trei fabrici în România şi creăm aici triunghiul de aur

Autor: Cristina Roşca 16.05.2022

 De’Longhi va investi la Cluj alte circa 28 mil. euro, din care jumătate de sumă este ajutor de stat, arată datele oficiale  Pentru acest proiect vor fi angajaţi 375 de oameni.

Grupul italian De’Longhi, unul dintre cei mai im­portanţi jucători din producţia locală de electrocasnice, care deţine deja două fabrici în România, în judeţele Cluj şi Bihor, a cumpărat o uzină din Satu Mare şi va dezvolta o nouă unitate unde vor fi realizate espressoare de cafea.

„De’Longhi România a achiziţionat în februarie 2022 o uzină la Satu Mare. Nu exista nicio companie activă acolo. E vorba de o clădire industrială de 50.000 mp pe care o pregătim acum pentru producţie, producţie ce va debuta începând cu 2023. Capacitatea de producţie va fi dedicată maşinilor automate de cafea, sub brandul De’Longhi“, spune Carmen Petcu, general manager De’Longhi Romania.

Grupul italian De’Longhi a început producţia de espressoare de cafea pe plan local în 2013 la Jucu, judeţul Cluj. Aceasta a fost şi rămâne facilitatea principală de producţie. În 2020, la început, grupul a cumpărat o fabrică ce realiza componente pentru Samsung şi a demarat şi în Bihor producţia. „La Salonta, în Bihor, producem echipamente dedicate micului dejun, sub marca Braun. E vorba de hand blendere, hand mixere, dar şi de alte produse.“