Amalia Buliga a plecat de la Diverta, lanţ de librării aflat pentru a doua oară în insolvenţă

Autor: Cristina Roşca 16.05.2022

♦ Ea deţinea şi 10% din acţiuni, însă afirmă că le-a cedat ♦ Executivul a preluat conducerea Diverta în aprilie 2010, când avea 29 de ani ♦ În mandatul ei compania a trecut prin prima insolvenţă.

Executivul român Amalia Buliga a plecat după mai bine de un deceniu de la conducerea lanţului de librării Diverta, fondat şi controlat de omul de afaceri Octavian Radu. Ea se va orienta către un alt domeniu, cel al bijuteriilor, dar nu oferă încă detaliile noii poziţii.

Plecarea ei de la Diverta vine la scurtă vreme după ce compania a intrat pentru a doua oară în insolvenţă, la propria cerere, ca urmare a problemelor care au apărut după doi ani de pandemie, perioadă în care retailul offline non-food a funcţionat cu o serie de restricţii.

Amalia Buliga a condus lanţul de librării şi în timpul primei insolvenţe, din care compania a ieşit reor­ganizată, cu mult mai puţine unităţi.

Executivul român a preluat conducerea Diverta în 2010, când avea 29 de ani. Anterior, timp de patru ani, ea fusese CFO-ul companiei.