ZF IT Generation. Radu Dumitrescu şi Ştefan Iordache, care au dezvoltat platforma CodeTruck, ce autogenerează coduri de backend pentru API-uri în NodeJS. „Am implementat CodeTruck într-o companie mare din ţară care a vrut să testeze platforma şi acum avem 40 de utilizatori. Lansăm CodeTruck oficial în luna iunie“

Autor: Alexandra Cepăreanu 17.05.2022

CodeTruck a atras o investiţie de 60.000 de euro la începutul lui 2022, de la fondul de investiţii Simple Capital.

Platforma CodeTruck, care autogenerează coduri de backend pentru API-uri în NodeJS (n.red. – limbaj de programare), dezvoltată de antreprenorii la început de drum Radu Dumitrescu şi Ştefan Iordache, este testată în prezent de aproximativ 40 de utilizatori şi se pregăteşte de lansarea oficială în luna iunie a acestui an.

„În prezent, platforma este disponibilă, dar încă suntem în faza de testare. Am reuşit să implementăm platforma într-o companie mai mare din România, care a vrut să o testeze, iar în prezent avem circa 30-40 de utilizatori. Ne dorim să lansăm platforma cel târziu în luna iunie 2022. În prezent, suntem în punctul în care ne ocupăm de ultimele detalii pentru a face o lansare cu cât mai puţine provocări pe parcurs“, a spus în cadrul emisiunii ZF IT Generation, rubrica Start-up Pitch, Radu Dumitrescu, cofondator al start-up-ului românesc.

CodeTruck a ridicat la începutul anului 2022 o investiţie în valoare de 60.000 de euro de la vehiculul de investiţii Simple Capital, dezvoltat de antreprenorul şi investitorul în proiecte IT Andrei Pitiş.

„În prima parte a acestui an am avut ca obiectiv să atragem o primă investiţie. Din fericire am reuşit să facem asta în perioada februarie – martie, când am ridicat suma de 60.000 de euro“, a spus Ştefan Iordache, cofondator al platformei, care a adăugat că planurile de dezvoltare pentru anul în curs nu implică o a doua rundă de finanţare.

Cei doi antreprenori români au început să dezvolte platforma CodeTruck în primăvara anului trecut, respectiv al doilea an de pandemie, când au sesizat să este nevoie de o astfel de aplicaţie pe piaţă.

„Am început să o dezvoltăm anul trecut, în primăvară – vară. Totul a început de la nevoia noastră, iar provocările au fost multiple. Au fost mai puţine provocări pe partea de dezvoltare, pe partea tehnică, şi mai multe provocări am avut în momentul în care ne-am hotărât că am vrea ca această platformă să devină un produs şi să o lansăm pe piaţă. Acum vrem să avem o bază de clienţi stabili, în primul rând, iar asta cred că va însemna zeci sau sute de utilizatori“, a mai spus Ştefan Iordache.

În prezent, în cadrul start-up-ului lucrează doar cei doi cofondatori – Radu Dumitrescu şi Ştefan Iordache – însă, start-up-ul face parte din programul de accelerare Innovation Labs, unde cei doi antreprenori la început de drum au la dispoziţie mentori şi persoane cu experienţă care îi pot ghida.

„Avem în spate mulţi mentori, consultanţi şi oameni cu experienţă. Cumva ei ne ajută într-un mod mai important, decât dacă am angaja doi- trei oameni. Dar ne gândim să dezvoltăm şi echipa în următoarele luni“, a spus Radu Dumitrescu.

El a adăugat că, în prezent, pentru limbajul pentru care CodeTruck produce cod sunt aproximativ 13 milioane de developeri, la nivel global.

„Pentru un dezvoltator pe o aplicaţie mare, CodeTruck poate să îi salveze şi până la o lună de muncă, ceea ce într-un ciclu de viaţă al unei aplicaţii este foarte important. De asemenea, la nivel global, developerii deja au deadline-uri foarte scurte şi soluţia noastră i-ar ajuta să se încadreze în acestea. În continuare vrem să introducem cât mai multe limbaje de programare în platformă, pentru a ajuta cât mai mulţi developeri“, a adăugat Radu Dumitrescu.

De asemenea, după ce platforma va fi lansată pe piaţa din România, Radu Dumitrescu şi Ştefan Iordache vor să „atace“ şi pieţele din Canada şi Statele Unite ale Americii.

„În principiu, noi putem să lansăm CodeTruck în orice ţară, mai ales că piaţa developerilor este una în care oamenii se mişcă foarte mult şi nu sunt statornici într-o ţară. Momentan vom lansa platforma în România, dar în maxim două luni avem în plan să lansăm CodeTruck în America şi Canada. Practic, dezvoltatorii de acolo sunt pentru noi un public ţintă. Iniţial aplicaţia aşa a fost gândită, s-o folosim mai mult pentru developerii din America, ei fiind cei care folosesc mai mult instrumente pentru a-şi automatiza dezvoltarea de cod“, a mai spus Radu Dumitrescu.

Radu Dumitrescu, cofondator al CodeTruck: În iunie vom lansa platforma în România, iar în două luni avem în plan să intrăm în America şi Canada.

Ştefan Iordache, cofondator al CodeTruck: În prima parte a acestui an am avut ca obiectiv să atragem o primă investiţie.