Marţi, 17 mai 2022, începe prima ediţie a ZF ESG Summit. ESG, pilonul dezvoltării durabile: două zile de dezbateri şi 40 de speakeri

Autor: Mirabela Tiron 16.05.2022

Ziarul Financiar organizează în perioada 17-18 mai cel mai important eveniment dedicat temelor de sustenabilitate şi dezvoltare durabilă.

Peste 40 de speakeri din multinaţionale, din companii antreprenoriale, din sectorul financiar, autorităţi, avocaţi, consultanţi sau organizaţii verzi vor aborda subiecte pe teme de sustenabilitate la prima ediţie a summitului „ESG, pilonul dezvoltării durabile“. Două zile de dezbateri despre cum integrăm în business principiile de sustenabilitate, cum evaluăm performanţa unei companii în funcţie de implicarea în probleme de mediu, impact social şi guvernanţă şi cum creştem calitatea vieţii în oraşele în care trăim.

Cumpără bilet la evenimentul ZF ESG Summit

Ziarul Financiar organizează în perioada 17-18 mai cel mai important eveniment dedicat temelor de sustenabilitate şi dezvoltare durabilă,  un subiect care va ţine agenda businessului în perioada care urmează.

Preocuparea pentru sustenabilitate şi dezvoltare durabilă este din ce în ce mai vizibilă în rândul unor companii locale. Acest  nou concept ce pune în centrul activităţii companiilor problemele de mediu, sociale şi de guvernanţă devine noul trend în business. Marile corporaţii încep să dezvolte proiecte pentru a se alinia la criteriile impuse de noul concept de responsabilitate socială ESG. 

Care este efectul ESG în transformarea şi adaptarea business-urilor dar şi cum poate influenţa strategia de sustenabilitate evoluţia pe piaţa de capital a unei companii? Ce presupune activitatea de ESG la nivelul multinaţionalelor şi care sunt noile standard ESG în finanţare?

Aplicarea criteriilor ESG reprezintă un factor de diferenţiere, ce aduce avantaje pe termen lung dar şi care va asigura dezvoltarea durabilă.  

Companiile trebuie să caute soluţii inovatoare,  care să răspundă provocărilor legate de reducerea amprentei de carbon asupra mediului, tranziţiei la energie regenerabilă şi transport verde. Creşterea sustenabilă pe termen lung ţine de adaptarea modelelor de afaceri şi a modalităţii de lucru la ESG .

Politicile de mediu, sociale şi de guvernanţă (ESG) vor intra pe agenda marilor investitori, care pe lângă performanţa financiară vor cuantifica şi impactul larg pe care business-ul îl are asupra societăţii şi mediului. Acest indicator de performanţă non-financiară va deveni noul pilon pentru dezvoltare durabilă.