Platforma de comerţ cu smartphone-uri second-hand flip.ro trece graniţa şi se extinde în Bulgaria, la câteva luni după ce a atras în acţionariat eMAG

Autor: Cristina Bellu 16.05.2022

Start-up-ul local Flip.ro, un marketplace pentru achiziţia şi vânzarea de telefoane recondiţionate, care a atras la sfârşitul anului trecut în acţionariat fondul de investiţii creat de gigantul din retailul online eMAG, anunţă intrarea pe piaţa din Bulgaria, ca parte din strategia companiei de a deveni liderul pieţei de produse recondiţionate din Europa Centrală şi de Est.

În România, platforma numără deja peste 100.000 de clienţi, iar anul trecut a înregistrat vânzări de 13,4 milioane euro, de patru ori mai mult faţă de 2020. Totodată, echipa s-a dublat de la 50 la 100 de angajaţi, arată datele furnizate de oficialii companiei.

Potrivit acestora, în Bulgaria, start-up-ul îşi propune să atragă în următorul an aproape 20.000 de clienţi.

„Avem încredere în piaţa din Bulgaria şi vrem să ducem mai departe know-how-ul şi tehnologia din România pentru a le permite şi clienţilor bulgari să beneficieze de produse de calitate la preţuri foarte bune, servicii de livrare rapidă şi retur extins. Venim cu o abordare complet nouă pe piaţa dispozitivelor second hand, prin care ne propunem să răspundem nevoilor în continuă evoluţie ale clienţilor, în contextul digitalizării”, spune Theodor Filos, Expansion Officer Flip.

În toamna anului trecut, Flip a atras prima investiţie de accelerare de la eMAG Ventures în valoare de 1,5 milioane euro.

“Am pornit acum câteva luni la drum alături de Flip cu gândul de a susţine un business tânăr şi agil, cu o viziune comună, care poate deveni principalul marketplace de produse recondiţionate din regiune. Iată că într-un timp foarte scurt, datorită calităţii echipei şi a investiţiilor în dezvoltare, facem astăzi primul pas către internaţionalizarea Flip şi avem încredere că putem scala rapid acest model, deoarece clienţii au nevoie de aceste servicii.”, adaugă Bogdan Axinia, Managing Director eMAG Ventures.

Flip rezolvă problema de siguranţă şi garanţie cu care se confruntau atât vânzătorii, cât şi cumpărătorii de produse utilizate comercializate prin site-urile de anunţuri. Datorită procesului de verificare şi recondiţionare, vânzătorii îşi primesc garantat banii, iar cumpărătorii primesc un telefon aproape ca nou, cu garanţie şi drept de retur.

Start-up-ul fondat de antreprenorii George Moroianu (24 de ani), Alin Luca (27 de ani) şi Alex Burghelia (23 de ani), a vândut primul său smartphone în decembrie 2019 şi a avut o evoluţie spectacu­loasă, înregistrând afaceri de 13,4 mil. euro în 2021, faţă de 2,5 mil. euro în 2020.