Un salariu pe zi. Un project manager în construcţii câştigă, în medie, 1.700 de euro net pe lună

Autor: Ramona Cornea 21.05.2022

Un project manager în construcţii are un salariu care ajunge, în medie, la 1.700 de euro net pe lună, conform datelor oferite de platforma de recrutare online BestJobs.       

Domeniul construcţiilor a înregistrat o creştere impresionantă în ultimii ani, iar nevoia de specialişti este constantă, cu atât mai mult cu cât foarte mulţi dintre ei pot obţine venituri mari pentru aceeaşi muncă în străinătate. Pentru un project manager în domeniul construcţiilor, cele mai multe oferte de joburi vin în special din Braşov, Bucureşti, Târgu-Mureş şi Ploieşti. Prin specificul activităţii, poziţia de project manager în construcţii necesită în primul rând studii superioare într-un domeniu tehnic, care să fie completate de experienţă în dezvoltarea colaborării cu beneficiarii proiectelor şi în managementul contractorilor. În lista de atribuţii se numără coordonarea eficientă a tuturor activităţilor proiectului în vederea atingerii tuturor obiectivelor stabilite la cele mai înalte standarde de calitate.

Capacitatea de previzionare a evenimentelor, abilităţile organizatorice, adaptabilitatea, spiritul de echipă fac parte din pachetul de soft skilluri pe care ar trebui să le deţină un project manager în construcţii. Pentru acest rol, salariile sunt de 1.700 de euro/lună, în medie, afirmă Andrei Frunză, CEO al BestJobs.  Cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale specifice acestui tip de job sunt: tichete de masă, sprijin în relocare, asigurare de viaţă şi accidente, asigurare medicală, bonus la finalizarea proiectului şi maşină de serviciu.

În prezent, 569 de posturi vacante pentru poziţia de project manager în construcţii sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 40.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare sunt în Braşov, Bucureşti, Targu-Mureş şi Ploieşti.