(P) StemCare Autism - prima asigurare din România care acoperă integral cheltuielile cu tratarea autismului

Autor: Publicitate 18.05.2022

Asigurarea STEMCare Autism decontează costul unui potenţial transplant cu celule stem pentru a trata autismul la copii, în limita sumei de 30,000 RON (echivalentul a 6,000 Euro). Produsul este unul inovativ pe piaţa locală, şi a fost lansat de compania de asigurări Eurolife FFH în parteneriat cu Stem Sure (companie de servicii medicale din domeniul recoltării, procesării şi stocării de celule stem) şi INK Broker.  

Potrivit specialiştilor din domeniu, celulele stem recoltate la naştere prezintă potenţialul necesar pentru tratarea autismului, intervenţie care se poate efectua inclusiv în România. Tratamentul constă în administrarea unei singure perfuzii, similar unei transfuzii de sânge. În România, costurile asociate procedurii sunt echivalentul a 6,000 de Euro, sumă ce poate fi acoperită integral acum prin asigurarea STEMCare Autism Asigurarea poate fi încheiată prin intermediul companiei Stem Sure pentru copiii cu vârsta între 0-1,6 luni, prima anuală fiind de 110 lei.

STEMCare Autism reprezintă un produs de asigurare revoluţionar şi ne bucurăm că împreună cu partenerii de la Stem Sure putem arăta că asigurările sunt produse utile, care vin în sprijinul oamenilor în momentele cele mai dificile din viaţă. Pentru Eurolife FFH această lansare reprezintă încă un pas înainte în consolidarea portofoliului de produse complementare, noi pentru piaţa locală, dezvoltate în colaborare cu companii care îşi doresc la rândul lor să facă diferenţa pe segmentul de business în care sunt prezenţi, în beneficiul clientului final”, a declarat Anita Niţulescu, CEO Eurolife FFH Asigurări România.

Gândiţi-vă la ce este în mintea şi în sufletul părinţilor ai căror copii, la vârsta de 2 ani, încă nu le răspund înapoi atunci când aceştia le vorbesc, ori care nu se uită în ochii tatălui sau a mamei! Acestea sunt reperele profund umane ce ne confirmă relaţia cu copiii noştri şi dragostea pe care le-o dăruim. Când aceste repere nu se regăsesc, suferinţa părinţilor este inimaginabilă, mai ales că este răscolită cu fiecare cuvânt ori şoaptă adresată celui mic.

Cunosc această suferinţă deoarece coordonez studiul clinic în cadrul căruia facem aceste tratamente şi vorbesc cu părinţii ai căror copii beneficiază de această opţiune. De astăzi însă această situaţie se schimbă. Accesul la tratamentele cu celule stem tinere, recoltate la naştere, se democratizează!”  a declarat dr. Bogdan Ivănescu, Directorul General al Stem Sure şi creatorul platformei medicale Doctor MiT.

În 70% din cazuri condiţia pacientului s-a îmbunătăţit

După primele două studii clinice desfăşurate pe zeci şi sute de copii, în care s-a testat profilul de siguranţă şi eficacitatea acestui tratament, perfuzarea autologă de celule stem recoltate la naştere în organism a arătat că determină îmbunătăţiri ale condiţiei pacientului în 70% dintre cazuri.

Din datele Stem Sure, 95% dintre formularele de cerere de tratament completate de către părinţi relevă faptul că în cazul celor mici care au fost diagnosticaţi cu tulburare din spectrul autist părinţii nu s-au gândit să le recolteze celule stem la naştere poate pentru că s-au temut că nu ar avea banii să facă şi tratamentul dacă ar fi cazul.

 

În urmă cu şapte ani, Center for Disease Control din Statele Unite (CDC) indica o incidenţă de 1 la 78,  pentru că în anul 2020 aceasta să crească la 1 din 59. Potrivit analizelor de specialitate, există premise că incidenţa să crească în viitorul apropiat la un nivel de 1 la 44. Autismul este considerat un spectru de tulburări de dezvoltare neuropsihiatrică, cu o largă paleta de manifestări. Cauzele apariţiei rămân deocamdată necunoscute.