Consiliul Judeţean Cluj demarează licitaţia pentru construirea centrului integrat de transplant, investiţie de 200 mil. euro

Autor: Laurentiu Cotu 17.05.2022

Consiliul Judeţean Cluj va demara în cursul acestei luni licitaţia pentru construirea viitorului centru integrat de transplant, investiţie de 200 mil. euro finanţată prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Investiţia presupune construirea unui centru integrat de transplant cu o capacitate de 280 de paturi, care să integreze facilităţile necesare pentru patru tipuri de transplant: de cord, plămân, hepatic şi renal. Centrul va dispune de 12 săli de operaţie şi chirurgie, zone de Imagistică şi U.P.U., laboratoare, unitatea de transfuzii şi recoltare sânge, zona A.T.I., cabinete medicale şi săli de cercetare, saloane, heliport, etc. Proiectul este inclus la finanţare pe fonduri europene prin intermediul PNRR.

’’Am ajuns într-o etapă extrem de importantă în cadrul acestei investiţii prin care vom poziţiona Clujul pe harta extrem de puţinelor centre de transplant multiorgan din Europa. Suntem pe punctul de a lansa licitaţia de execuţie a lucrărilor, obiectivul nostru fiind acela de a începe operaţiunile de construire chiar din cursul acestui an’’, a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, într-un comunicat de presă.