Investiţie de 1,5 mil. euro pentru extinderea reţelei de staţii de încărcare pentru maşinile electrice în Baia Mare

Autor: Laurentiu Cotu 17.05.2022

Primăria Baia Mare a demarat o investiţie de aproximativ 1,5 mil. euro ce prevede amplasarea a încă 46 de staţii de încărcare pentru maşinile electrice în diferite puncte ale municipiului. Noile staţii vor fi amplasate în locuri uşor accesibile publicului şi dispuse astfel încât să asigure o arie de acoperire cât mai extinsă, atât în zonele de locuit, cât şi în zonele comerciale, dar şi pentru asigurarea nevoilor de deplasare în zonele de tranzit inter-urbane, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Baia Mare.

’’Municipiul Baia Mare face astfel încă un pas spre realizarea unui reţele proprii destinate reîncărcării autovehiculelor electrice, prin care să ofere cetăţenilor posibilitatea de a-şi încărca gratuit autoturismele, dar în acelaşi timp să impulsioneze achiziţia de autoturisme electrice’’, se arată în comunicatul de presă al primăriei Baia Mare.

În Baia Mare primele şaşe staţii de încărcare pentru autoturisme electrice au fost date în folosinţă în vara anului 2020, iar alte 9 urmează să fie executate în perioada imediat următoare. Pentru alte 61 de astfel de staţii proiectele şi documentaţiile sunt gata realizate astfel că, în scurt timp, Baia Mare va avea o reţea de 76 de staţii de încărcare.