Ce înseamnă Asigurarea de Sănătate NN: Acoperire de până la 700.000 lei pe an pentru spitalizare, intervenţii chirurgicale şi tratament

Autor: Publicitate 13.06.2022

Asigurarea de sănătate, un produs care a ajuns la un nivel generalizat al acoperirii în majoritatea statelor membre din Uniunea Europeană, începe să câştige tot mai mult teren şi în România, mai ales după doi ani de pandemie, în care oamenii au ajuns la o conştientizare mai accentuată a riscurilor, dar şi privind opţiunile disponibile pentru a se proteja.

„În perioada 2016 - 2021, numărul românilor care au o asigurare de sănătate a crescut cu 65%, ajungând la peste 382.000 la finalul lui 2021, conform datelor publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiară. Aproximativ 35% din totalul clienţilor noi NN din ultimii 6 ani au ales asigurarea de sănătate pentru ei şi familia lor, 18% dintre asigurări fiind cumpărate pentru copii”, spune Gabriela Lupaş-Ţicu, Chief Marketing & Operations Officer la NN România.

Asigurarea de sănătate NN, o protecţie financiară care asigură costurile în caz de spitalizare, intervenţii chirurgicale, atât după accident, cât şi dacă apare o boală, oferă până la 100.000 lei pe an, sumă care creşte cu 20.000 lei după fiecare an în care nu a fost nevoie de asigurare până la maximum 200.000 lei.

Până la 700.000 de lei pe an pentru spitalizare şi intervenţii chirurgicale dacă se optează la ataşarea unei asigurări suplimentare

Clienţii NN pot beneficia în total de până la 700.000 de lei pe an pentru spitalizare şi intervenţii chirurgicale, inclusiv în situaţii grave, în funcţie de nivelul de acoperire ales, cu o medie de numai 5 lei pe zi. Asigurarea suplimentară pentru Cancer, Arsuri Grave şi Transplant Organe adaugă până la 500.000 de lei în plus faţă de cei până la 200.000 din Asigurarea de Sănătate NN. Banii sunt trimişi către client în maximum 48 de ore de la trimiterea diagnosticului, fără documente care să justifice cheltuielile.

În reţeaua NN, care include peste 275 de spitale şi clinici private din România şi din străinătate, costurile de spitalizare şi tratament acoperite de Asigurarea de Sănătate NN sunt plătite direct spitalelor de către asigurator, iar când aleg să se trateze în spitale din afara reţelei NN, inclusiv cele de stat, clienţii primesc o sumă de bani. In plus, cu Asigurarea suplimentară pentru Cancer, Arsuri Grave şi Transplant Organe, clienţii primesc bani pe care îi pot folosi oricum au nevoie pe parcursul tratamentului, indiferent dacă aleg să se trateze la stat sau în privat, atât în România, cât şi în străinătate.

Sprijin financiar pentru 90% dintre cele mai frecvente afecţiuni

Până în prezent, cele mai multe situaţii acoperite de Asigurarea de Sănătate NN au fost naşterea unui copil, afecţiuni specific femeilor, corectarea deviaţiei de sept sau alte afecţiuni ORL şi afecţiuni la nivelul genunchiului.

Totodată, asigurarea a fost alături de clienţi şi atunci când au avut nevoie de tratamente pentru copii, principalele situaţii acoperite fiind afecţiunile virale şi gastrointestinale, afecţiunile respiratorii, amigdalitele, polipii nazali sau otitele. În plus, Asigurarea suplimentară pentru Cancer, Arsuri Grave şi Transplant Organe, care poate fi adăugată Asigurării de Sănătate NN de la început sau oricând pe parcursul contractului, acoperă majoritatea tipurilor de cancer malign, arsuri de gradul 3 pe o suprafaţă de peste 20% din corp şi transplanturi de inimă, ficat, rinichi, pancreas, plămâni, măduvă osoasă sau celule stem.

Asigurarea de Sănătate NN e valabilă toată viaţa, fără reevaluarea stării de sănătate, câtă vreme clienţii plătesc primele de asigurare

În plus, clienţii nu sunt penalizaţi dacă folosesc asigurarea. Pentru afecţiuni uşoare, Asigurarea de Sănătate NN oferă din acest an acces la consiliere medicală la distanţă din partea medicilor Regina Maria, prin chat direct pe Whatsapp sau în aplicaţia Regina Maria. Iar pentru cazuri complexe, asigurarea a fost completată cu serviciul de tip a doua opinie medicală, atât în România, cât şi în străinătate, care oferă acces la peste 500 de medici din 90 de centre medicale de renume din Europa, Israel şi SUA.

Prin acest serviciu, un navigator medical oferă suport pacientului în întocmirea dosarului medical şi transmiterea lui la diverşi specialişti. Dosarul poate fi transmis şi către o comisie multidisciplinară care se întruneşte pentru discutarea cazurilor dintr-o perspectivă de ansamblu, având drept scop găsirea celei mai bune soluţii asupra diagnosticului şi tratamentului pacientului.

Digitalizarea proceselor de achiziţie a poliţelor NN a ajuns la 100%

Asigurările NN pot fi cumpărate printr-un proces 100% digital, în baza unei discuţii online cu unul dintre cei 1.500 de consultanţi financiari din toată ţara. Procesul de vânzare şi emitere a contractului se desfăşoară online, într-un timp foarte scurt care de cele mai multe ori nu depăşeşte o oră de la semnarea digitală şi efectuarea plăţii.

„Prin aplicaţia mobilă NN Direct, clienţii au acces în orice moment, direct pe telefon, la toate informaţiile despre produsele lor de asigurare, pot face plăţi şi îşi pot actualiza datele de contact. Soluţia de plată integrată în aplicaţie le asigură o experienţă digitală şi mai facilă pentru plata online a primelor de asigurare, cu posibilitatea salvării în siguranţă a datelor cardului în aplicaţie pentru plăţi viitoare. Iar când apare o problemă de sănătate şi au nevoie de asigurarea lor, clienţii pot anunţa NN şi pot solicita beneficiile financiare acoperite de asigurare direct de pe telefonul mobil în aplicaţia NN Direct, prin câţiva paşi simpli care durează doar câteva minute, iar banii sunt trimişi într-un timp foarte scurt, de până la 48 de ore după aprobare”, spune Gabriela Lupaş-Ţicu, Chief Marketing & Operations Officer la NN România.

Despăgubiri plătite de 24 milioane de lei în contul asigurărilor de sănătate în ultimii 6 ani de către NN

Lansată în 2016, de Ziua Mondială a Sănătăţii, Asigurarea de Sănătate NN susţine clienţii să se trateze fără grija banilor atunci când apare o problemă de sănătate, pentru că au ajutor financiar din partea asigurării. NN, liderul pieţei de asigurări de viaţă, a plătit 24 de milioane de lei pentru serviciile medicale de care au avut nevoie clienţii asigurării de la lansare şi până în prezent, dintre care 8,5 milioane de lei numai în 2021.

„România este printre ţările europene cu deficit important de protecţie. Asta înseamnă că multe familii nu dispun de resursele financiare de care ar avea nevoie pentru a acoperi cheltuielile într-o situaţie neprevăzută, estimate la o medie de 110.000 de lei, conform calculelor pe baza unui studiu realizat de UNSAR în 2019. O asigurare de sănătate poate acoperi acest deficit şi este astăzi o soluţie mai relevantă ca oricând”, spune Gabriela Lupaş-Ţicu.

NN România oferă soluţiile de protecţie prin intermediul NN Asigurări de Viaţă, liderul pieţei de asigurări de viaţă. La finalul anului 2021, NN Asigurări de Viaţă a ajuns la un volum al businessului de 940 mil. lei, în creştere cu 9,9% faţă de anul 2020, având o cotă de piaţă de 36%. În ceea ce priveşte piaţa asigurărilor de sănătate, NN înregistrat un volum al subscrierilor de 63,5 mil. lei, cu 35,1% mai mult comparativ cu anul 2020, având o cotă de piaţă de 12,8%.