Compania Fraher din Tulcea, deţinută de familia Herţea, va deschide fabrica de lactate la finalul anului 2022. Nicolae Herţea, acţionar la Fraher: „Costurile cu construcţia au crescut cu 30% şi investiţia totală ajunge la 6 mil. euro“

Autor: Florentina Niţu 18.05.2022

Fabrica de procesare a laptelui a companiei Fraher din Tulcea, a cărei construcţie a fost iniţiată în 2020, va fi deschisă la finalul acestui an după o investiţie de 6 mil. euro. Astfel, fraţii Ion şi Nicolae Herţea, care controlează grupul de firme Fraher cu venituri cumulate de aproape 130 milioane de lei în 2020 (peste 25 mil. euro) din comerţul prin propriul lanţ de supermarketuri, distribuţia de produse alimentare, producţia de preparate din carne, vor intra şi în zona de procesare a laptelui, iar o parte din cantitatea de lapte folosit va fi din propria fermă de vaci.

„Am suplimentat bugetul pentru fabrică cu 30% din cauza scumpirii materialelor de construcţii şi cred că în luna decembrie anul acesta o să fie gata. Acum suntem în grafic şi se munceşte intens. Estimăm că investiţia totală va fi de 6 milioane de euro“, a spus pentru ZF Nicolae Herţea, acţionar al Fraher.