Un salariu pe zi. Un agent imobiliar câştigă, în medie, 800 de euro net pe lună. Mihaela Dobre, BestJob: În prezent, candidaţii potriviţi pentru acest rol sunt la mare căutare în special în oraşe precum Bucureşti, Constanţa, Cluj

Autor: Ramona Cornea 22.05.2022

Un agent imobiliar are un salariu care ajunge, în medie, la 800 de euro net pe lună, conform datelor oferite de platforma de recrutare online BestJobs. La oferta salarială medie se adaugă şi comisionul, respectiv un procent din vânzările făcute de agentul imobiliar.

„Nevoia de mobilitate din ultimii ani a oamenilor a dus la o extindere foarte mare a domeniului imobiliar la nivelul întregii ţări, fapt ce a adus cu sine nevoia unei forţe de muncă specializate. Nu este de mirare că oferta de joburi deschise în acest domeniu pe BestJobs este mare, deoarece în prezent candidaţii potriviţi pentru acest rol sunt la mare căutare în special în oraşe precum Bucureşti, Constanţa, Cluj. Pentru un astfel de rol, salariul este, în medie, de 800 de euro pe lună, la care se adaugă un procent din vânzările efectuate“, afirmă Mihaela Dobre, sales manager în cadrul BestJobs.

Printre aptitudinile necesare unui candidat pentru o astfel de poziţie se numără cunoştinţele de operare a unui computer, un permis de conducere, studii universitare absolvite şi cunoaşterea limbii engleze la un nivel conversaţional sau a unei alte limbi străine. Cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale specifice acestui tip de job sunt: tichete de masă, traininguri şi cursuri, abonament la clinici private şi zile de concediu suplimentare.

În prezent, 1.494 de posturi vacante pentru poziţia de agent imobiliar disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 40.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare sunt în Bucureşti, Cluj şi Constanţa.