Ce arată cel mai recent studiu Confidex: Principalele probleme ale managerilor români legate de război sunt accesul la furnizori, lipsa sau creşterea preţurilor la materiile prime şi energie şi scăderea vânzărilor

Autor: Alina-Elena Vasiliu 18.05.2022

În ultima jumătate de an, pentru 31% dintre companiile româneşti relaţia cu furnizorii s-a înrăutăţit, pe fondul unei situaţii economice fragile, care îi face pe manageri să creadă că România va avea parte de o inflaţie accelerată, acesta fiind cel mai mare risc pentru perioada următoare. Aşa arată concluziile celei mai recente ediţii a studiului Confidex privind încrederea în economie, realizat de Impetum Group.

„Costurile energiei şi ale combustibililor, precum şi cele ale materiilor prime sunt factorii care afectează major com­pa­niile din România, în con­textul războiului din Ucraina. Principalele probleme gene­rate de acest conflict pentru companiile româneşti sunt accesul la furnizori, lipsa sau creşterea preţurilor la materiile prime şi energie, precum şi scăderea vânzărilor“, a spus Andrei Cionca, CEO al Impetum Group.