#AntreprenoriiRoMâine. Cristian Lamba, MedLife Solomed Piteşti: Sperăm ca în septembrie să finalizăm o nouă hiperclinică, o investiţie de circa 2 mil. euro. Apoi analizăm un proiect destinat recuperării medicale

Autor: Roxana Petrescu 19.05.2022

MedLife Solomed Piteşti ar putea ajunge anul acesta la un business de circa 3 milioane de euro, cu 20% mai mare faţă cel de anul trecut, principalul proiect de investiţii pentru 2022 fiind finalizarea unui hiperclinici de circa 2 milioane de euro.

„Ne-am dezvoltat în funcţie de ce a cerut piaţa, cu paşi mici. Acum lucrăm la o hiperclinică care le va fi utilă argeşenilor şi piteştenilor. Imagistica va fi punctul forte al noii clinci. Suntem accesaţi de mulţi medici care doresc să lucreze cu noi, am diversificat ramurile medicale, am făcut o sală de operaţii. Investiţia va depăşi cifra de 1,8-2 milioane de euro. Sperăm ca în luna august, cel târziu în septembrie, să tăiem panglica“, a spus Cristian Lamba, fondator şi manager MedLife Solomed Piteşti, în cadrul emisiunii #AntreprenoriiRoMâine, un proiect editorial realizat de ZF alături de MedLife. „Clădirea va fi cu chirie şi multe din investiţiile pe partea de utilităţi sunt ale proprietarului. Noi venim cu partea medicală. Nu a fost uşor nici pentru el, preţurile au sărit de la o săptămână la alta, dar nici pentru noi mai ales pe costul aparaturii“, a completat Lamba.

Solomed Piteşti a fost înfiinţată în anul 1997, cu doi angajaţi, în anul 2018 compania fiind preluată de grupul MedLife, cel mai mare jucător din sistemul privat de sănătate din România. La momentul tranzacţiei, Solomed Piteşti avea deja 90 de angajaţi şi un business de un milion de euro.

„Solomed care a pornit de la 2 salariaţi şi a ajuns la momentul preluării de către MedLife la circa 90, iar azi suntem 145 de participanţi la actul medical care se porduce la nivelul MedLife Solomed. La finalul anului trecut, am ajuns la peste 2 milioane de euro, iar anul acesta sperăm să trecem de 3 milioane de euro.“ În momentul preluării de către MedLife, Solomed avea 5 clinci, ajungând în prezent la 8 unităţi şi hiperclinica în lucru. „M-am implicat în acest domeniu din 1997, dar puteam să o fac mai devreme. Momentul de început a fost unul dintre cele mai dificile pentru că a trebuit să lupt cu clinicile care deja funcţionau. Timpul petrecut în cabinet era de la 7.30 dimineaţa până la 10 seara, iar uneori părea insuficient. Am mers cu paşi mici. Nu am folosit credite, cumpăram un aparat şi îl foloseam să mai luăm altul.“

Achiziţia de către MedLife a accelerat însă planurile de dezvoltare, dincolo pe hiperclinica aflată acum pe ultima sută de metri, Cristian Lamba având şi alte planuri la orizont. „Ne uităm la diversificarea serviciilor. Vrem să acordăm mai multă atenţie îngrijirilor şi recoltărilor la domiciliu, iar prin asta protejăm şi interacţiunea între clienţi. Vrem să acordăm o foarte mare atenţie recuperării medicale reprezentată de tot ce înseamnă fizio sau kinetoterapie. Chiar cu partenerul actual, vrem să mai facem o clădire care să aibă statut de spital şi care să se dedice acestui sector.“

Un alt proiect de investiţii analizat este un laborator de analize. „Terminăm, deschidem noua clinică şi apoi deschidem altceva. Avem în plan şi crearea unui nou şi mare laborator la nivelul zonei pentru că este nevoie de aşa ceva“, a mai spus Cristian Lamba.

 

MedLife Solomed Piteşti în cifre

► Anul înfiinţării: 1997

► Evoluţia numărului de angajaţi: de la 2 angajaţi în 1997, la 90 în 2018 (momentul preluării de către MedLife), la peste 145 în 2022

► Grad de acoperire:  5 clinici la momentul preluării, 8 unităţi în prezent. În curând se va deschide şi o hyperclinică.

► Cifra afaceri: 1 mil. euro în 2018, peste 2,5 mil. euro în 2021. Estimare de 3 mil. euro în 2022

► Total investiţii 2018-2022: aprox 2,5 mil. euro



Articolul face parte din proiectul editorial #AntreprenoriiRoMâine, susţinut de MedLife. Cu peste 35 de achiziţii, MedLife a devenit un agregator de companii, coagulând o comunitate de peste 60 de antreprenori români, majoritatea medici, care au pornit câte o firmă în România şi au ajuns la rândul lor să achiziţioneze alte companii. Antreprenorii RoMâine, înglobaţi în structura gigant a MedLife, sunt un catalizator pentru transformarea şi consolidarea sănătăţii în ansamblu, dar şi a sănătăţii economiei româneşti. Prin seria de materiale din cadrul proiectului editorial #AntreprenoriiRoMâine, aducem în prim plan MED angels care prin profesionalismul lor şi investiţia în sănătate au aşezat business-uri sustenabile şi devin o resursă pentru antreprenorii tineri care vor contribui la randul lor la propulsarea sistemului medical românesc.