Investiţie de 26 mil. euro pentru modernizarea a două pavilioane din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central ’’Dr. Carol Davila’’ din Bucureşti

Autor: Laurentiu Cotu 18.05.2022

Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central ’’Dr. Carol Davila’’ din Bucureşti va investi 128,6 mil. lei (26 mil. euro), din fonduri proprii şi o finanţare de 25,3 mil. lei (peste 5 mil. euro) de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, pentru consolidarea şi modernizarea a două pavilioane din cadrul spitalului. Lucrările de intervenţie vor viza secţia de radioterapie din pavilionul H5 şi secţia de dermatologie şi centrul de imagistică din pavilionul E, potrivit unui comunicat de presă al Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA).

’’Investiţiile în astfel de obiective sunt necesare şi urgente, motiv pentru care programul de guvernare 2021-2024 prevede construirea, reabilitarea şi dotarea a 200 de centre medicale în mediul rural, a 15 spitale judeţene, a 30 de spitale municipale şi orăşeneşti, precum şi a 7 spitale, inclusiv maternităţi”, a precizat Cseke Attila, ministrul dezvoltării, într-un comunicat de presă.