O româncă, Octavia Mărginean-Tahiroglu, devine prima femeie general manager al hotelului istoric de lux St. Regis din New York. Octavia Mărginean-Tahiroglu lucrează în ospitalitate de circa două decenii, din care ultimii şapte ani i-a petrecut la St. Regis din New York

Autor: Cristina Roşca 19.05.2022

Executivul român Octavia Mărginean-Tahiroglu a fost numită recent în poziţia de general manager al hotelului istoric de lux St. Regis din New York, o unitate de cazare de cinci stele cu o istorie de peste un secol. Ea este prima femeie general manager din istoria hotelului cu circa 240 de camere şi apartamente. Preţul pentru o cameră variază în iulie-septembrie (plin sezon turistic) între 4.800 şi 27.500 de lei.

„Octavia (Mărginean-Tahiroglu - n.red.) face parte din familia St. Regis New York de şapte ani şi, în noul său rol, vine cu vaste cunoştinţe. Cu peste 20 de ani de experienţă în domeniul ospitalităţii, (...) ea a fost, începând cu 2015, managerul hotelului (o poziţie diferită de cea de general manager -  n.red.)“, potrivit anunţului făcut de oficialii St. Regis, un brand de lux aflat în portofoliul grupului Marriott.