Cyscale, dezvoltator de soluţii software din Cluj, a obţinut trei milioane de euro într-o rundă de finanţare condusă de Notion Capital şi vrea să îşi crească prezenţa pe piaţa din Marea Britanie

Autor: Roxana Rosu 19.05.2022

Cyscale, dezvoltator de soluţii software de protecţie a datelor şi aplicaţiilor în cloud din Cluj, a obţinut o finanţare de trei milioane de euro, runda de investiţii urmând să fie utilizată pentru creşterea echipei, dezvoltarea produsului şi a companiei la nivel internaţional, în special pe piaţa din Marea Britanie.

Runda a fost condusă de Notion Capital şi au participat Seedcamp - investitor în UiPath, GapMinder BV, Micha Hernandez van Leuffen - fondator al Wercker, Fiberplane şi NP-Hard Ventures, dar şi David Mytton - fondator al Console.dev şi Server Density.

Cyscale este un start-up care dezvoltă soluţii software de protecţie a datelor stocate în cloud şi care realizează analize de risc a datelor. Compania a fost fondată în 2019 la Cluj de către Manuela Ţicudean, Ovidiu Cical şi Andrei Milaş.

Aceasta este cea de a treia rundă de finanţare obţinută de Cyscale în trei ani de la lansare. Start-upul şi-a început procesul de accelerare cu Techcelerator, atragând suport şi runde succesive de finanţare: 100.000 de euro în 2019 din partea GapMinder BV şi 350.000 de euro prin SeedBlink în 2021 (GapMinder BV fiind lead investor).