ZF IT Generation. Start-up Pitch. Iulia Dorobanţu şi Cristian Danciu, fondatori Charger.ro - platformă online pentru soluţii verzi şi inteligente: Avem nevoie de o finanţare cuprinsă între 100.000 şi 200.000 euro pentru a adăuga soluţii şi funcţionalităţi noi şi pentru a creşte echipa

Autor: Ioana Nita 20.05.2022

În anul 2022, echipa Charger.ro şi-a propus să listeze circa 40 de soluţii verzi şi inteligente de la furnizori locali şi din regiune şi să vândă 340 de soluţii prin platformă.

Start-up-ul local Charger.ro, care a dezvoltat o platformă online ce agregă soluţii bazate pe energia regenerabilă şi soluţii pentru smart city, se află în prezent în discuţii pentru accesarea unei finanţări cuprinse între 100.000 şi 200.000 euro, bani cu care să continue dezvoltarea proiectului, atât prin adăugarea unor noi funcţio­na­lităţi şi furnizori, cât şi prin creşterea echipei. Proiectul Charger.ro a fost demarat în 2021, iar platforma a fost lansată în urmă cu circa două săp­tămâni, investiţia iniţială ridicându-se la aproximativ 50.000 euro.

„În acest moment noi ne uităm la o rundă de finanţare cuprinsă între 100.000 şi 200.000 de euro, pe care am vrea să o folosim în dezvoltarea platformei şi noilor funcţionalitaţi pe care le avem în vedere, în creşterea echipei, precum şi în creşterea portofoliului - un lucru foarte important pentru noi mai ales acum în primul an de funcţionare. De asemenea, vom folosi finanţarea şi pentru promovare şi creare de conţinut pe platformă”, a declarat în cadrul emisiunii ZF IT Generation, la rubrica Start-up Pitch, Iulia Dorobanţu, cofondator Charger.ro. Ea a pus bazele proiectului împreună cu Cristian Danciu, cei doi lucrând împreună de foarte mulţi ani în aceeaşi firmă de proiectare.

„Proiectul Charger.ro a început în 2021, dar povestea echipei care a generat această idee - din care face parte şi Iulia încă de la început - datează undeva din 2012 - 2013. Prin firma de proiectare în care suntem suntem colegi, am început să dezvoltăm o latură cu focus pe sustenabilitate, dezvoltând ghiduri de regenerare urbană pentru Banca Mondială, şi în acelaşi timp, ne-am concentrat şi pe partea mai pragmatică în care să descoperim soluţii tehnice.“

„Astfel, pe lângă această activitate de întocmire a ghidurilor de regenerare urbană, am început un proiect green spots în care efectiv ne ocupam de designul şi de producţia unor soluţii de încărcare”, a povestit Cristian Danciu, cofondator Charger.ro.

Ce face însă mai exact platforma Charger.ro? „Este prima platforma de tip one stop shop care aduce în acelaşi loc experţi şi produse foarte bine selectate de la furnizori, nu numai din România, pentru maşini electrice şi plug-in hybrid, dar nu numai, ci şi din zona de produse de smart city. Şi încercăm să înglobăm cât mai mult din zona de sustenabilitate, de soluţii susţinute prin energii regenerabile.”