Primul trimestru din 2022 a fost unul atipic pentru piaţa de recrutare, companiile au avut o nevoie mai mare de candidaţi şi mai mulţi angajaţi schimbă angajatorul

Autor: Ramona Cornea 20.05.2022

Elisabeta Moldoveanu, Grafton: „Am fost mai ocupaţi acum decât la oricare alt început de an“ Paula Rus, Adecco: „Se recrutează activ specialişti cu peste 3 ani de experienţă, în majoritatea domeniilor şi muncitori calificaţi cu competenţe digitale“ Sorina Donisa, APT: „Cererea de servicii de recrutare a evoluat în mod pozitiv cu precădere în companii de tip BPO/SSC care au roluri pe diverse limbi străine“ Bogdan Gabor, Lugera: „Avem industrii care se confruntă în continuare cu provocări, cum este cazul industriei automotive, dar şi industrii care au luat avânt, cum este HoReCa“.

Începutul acestui an a fost mai dinamic decât în anii precedenţi pentru piaţa de recrutare din România, cu mai multe companii care caută noi angajaţi şi cu mai mulţi angajaţi care vor să schimbe angajatorul, spun reprezentanţii companiilor de recrutare active pe piaţa locală.

„Piaţa de recrutare este extrem de dinamică, iar primul trimestru din 2022 a fost unul atipic. De regulă, în primele două luni ale unui an nu avem parte de multă agitaţie. Însă anul acesta am înregistrat multe solicitări atât din partea angajatorilor, cât şi din partea angajaţilor. Am fost mai ocupaţi acum decât la oricare alt început de an. Sunt mulţi angajaţi care reconsideră companiile în care activează, prin prisma gestionării politicilor interne în perioada pandemică. Deşi se simte încă teama de instabilitate, sunt tot mai mulţi candidaţi care caută oportunităţi de angajare“, afirmă Elisabeta Moldoveanu, business unit manager în cadrul companiei de recrutare Grafton, parte a GI Group.