Un salariu pe zi. Un dezvoltator SQL câştigă, în medie, 1.900 de euro net pe lună. Ana Vişian, BestJobs: Companiile care recrutează în acest moment pentru astfel de poziţii caută specialişti în Timişoara şi Bucureşti, iar jobul permite desfăşurarea activităţii de la distanţă

Autor: Ramona Cornea 20.05.2022

Un dezvoltator SQL are un salariu care ajunge, în medie, la 1.900 de euro net pe lună, conform datelor oferite de platforma de recrutare online BestJobs. Un dezvoltator SQL este responsabil pentru proiectarea sistemelor de baze de date care sunt utilizate pentru stocarea şi accesarea informaţiilor legate de afaceri.

„Domeniul IT&C se confruntă în continuare cu un număr mic de specialişti, în timp ce numărul ofertelor de joburi creşte semnificativ, astfel rezultând un raport disproporţionat între cerere şi ofertă. Candidatul potrivit pentru rolul de SQL developer este familiarizat cu structura şi funcţionarea bazelor de date MS SQL Server, cu instrumentele de tip source control şi de asemenea cu tehnicile de optimizare a interogărilor. Companiile care recrutează în acest moment pentru astfel de poziţii caută specialişti în Timişoara şi Bucureşti, iar jobul permite desfăşurarea activităţii de la distanţă, iar oferta salarială medie este de 1.900 de euro pe lună“, Ana Vişian, marketing manager, BestJobs.

Cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale specifice acestui tip de job sunt:flexibilitate contractuală, tichete de masă, bonus de sarbatori, tichete de vacantă, abonament medical clinică privată, posibilitatea de a lucra remote, program flexibil, cursuri de dezvoltare profesională.

În prezent, 827 de posturi vacante pentru poziţia de dezvoltator SQL sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 40.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare sunt în regim de muncă remote, Bucureşti şi Timişoara.