Start-up-ul Cyscale a luat o finanţare de 3 mil. euro de la investitori străini

Ziarul Financiar 20.05.2022

Start-up-ul românesc Cyscale, care dezvoltă soluţii software de protecţie a datelor şi aplicaţiilor în cloud, a reuşit să obţină o finanţare de tip seed în valoare de 3 milioane euro, investitorul principal fiind Notion Capital. La runda de finanţare au participat Seedcamp - investitor în UiPath, GapMinder BV, Micha Hernandez van Leuffen - fondator al Wercker, Fiberplane şi NP-Hard Ventures, dar şi David Mytton - fondator al Console.dev şi Server Density. Investiţia urmează să fie utilizată pentru creşterea echipei, dezvoltarea produsului şi a companiei la nivel internaţional, în special pe piaţa din Marea Britanie. “Prin această finanţare ne dorim ca în următorul an să ne creştem echipa în România, dar şi în Marea Britanie. Avem roluri deschise în ambele ţări. Ne dorim ca până la finalul acestui an să depăşim

25 persoane pe zona de engineering şi să recrutăm încă zece persoane în alte funcţii ale companiei. În continuare suntem axaţi pe dezvoltarea platformei de cybersecurity Cyscale, dar înţelegem că echipa trebuie să crească atât în zona de operaţional, cât şi în cea de comercial. Ne dorim ca în trei ani să fim deja prezenţi la nivel global, iar echipa va depăşi 250 persoane până atunci”, a declarat Ovidiu Cical, CEO şi cofondator al Cyscale.  Ioana Niţă

Start-up-ul a fost fondat în 2019 la Cluj de către Manuela Ţicudean, Ovidiu Cical şi Andrei Milaş, echipa axându-se pe dezvoltarea de soluţii software de protecţie a datelor stocate în cloud şi pe realizarea de analize de risc a datelor.

Actuala investiţie de 3 mil. euro este cea de a treia rundă de finanţare obţinută de Cyscale în doar trei ani de la lansare. Start-upul şi-a început procesul de accelerare cu Techcelerator, atragând suport şi runde succe-sive de finanţare: 100.000 de euro în 2019 din partea GapMinder BV şi 350.000 de euro prin SeedBlink în 2021 (GapMinder BV fiind lead investor). De altfel, dintre alumnii Techcelerator, Cyscale este start-upul cu cea mai amplă validare adusă în mai puţin de trei ani de către investitori internaţionali unui start-up accelerat.

Utilizatori şi companii partenere din Marea Britanie, Singapore, Germania, Franţa şi SUA

Start-up-ul are în prezent 15 angajaţi şi utilizatori&companii partenere din România, Marea Brita-nie, Singapore, Germania, Franţa şi SUA.

“Scopul nostru este de a fi prezenţi global, nu doar în anumite pieţe. Dar pentru a ne atinge acest obiectiv ştim că trebuie să investim mult în a ajunge la un produs self-served şi self-serviced, adică să facem customer experience «de mare artă». Căutăm colegi noi care să ne ajute inclusiv pe acest segment. Cel mai greu este să accedem la resurse umane specializate în alte departa-mente decat cele tehnice, cum ar fi experţi în marketing, vânzări SaaS cybersecurity, channel manager, analişti şi cercetători în securitate”, a precizat Ovidiu Cical.

În prezent, compania recrutează manageri şi experţi în marketing şi vânzări în Marea Britanie, dar şi programatori Go şi ReactJS.

Majoritatea clienţilor cu care lucrează Cyscale sunt companii fintech care folosesc tehnologii care sunt operate din cloud. Fondatorii se bazează pe o dezvolare accelerată în 2022 si 2023 prin care să ajungă să aibă peste 100 de companii drept clienţi în următorii doi ani.