Centrele de recuperare medicală, noul pariu al operatorilor privaţi: investiţii de zeci de milioane de euro se conturează în Iaşi, Bucureşti şi Constanţa. Pacienţii vin pentru reabilitare medicală, geriatrie şi proceduri balneomedicale de terapie recuperatorie şi fizioterapie

Autor: Mirabela Tiron 23.05.2022

Tot mai mulţi antreprenori locali de pe piaţa serviciilor medicale private au pariat pe centre sau spitale de recuperare medicală, cererea pentru astfel de servicii fiind în creştere în ultimii ani, potrivit antreprenorilor de pe această piaţă.

„Este loc de creştere, am diversificat activitatea, continuăm să investim în diferite tehnologii noi, ce asigură recuperarea mai rapidă a pacientului. Estimăm afaceri în  creştere cu 20-25% anul acesta faţă de o cifră de afaceri de 4 milioane de euro anul trecut. În cadrul celor două spitale avem opt medici pe recuperare, restul de aproape 65 de medici lucrează în policlinica Buna Vestire“, declara pentru ZF medicul Doina Cazacu, cofondatorul Top Med Buna Vestire din Craiova, în cadrul emisiunii ZF Private Health. Compania operează o policlinică şi două spitale de recuperare medicală în judeţul Dolj. 56.000 de pacienţi ajung anual pentru serviciile din ambulatoriu şi 6.000 de pacienţi pe spitalizare de zi şi continuă, potrivit ei. Investiţiile au fost foarte mari în infrastructura medicală, aceste spitale îşi desfăşoară activitatea în clădiri proprii, s-au făcut investiţii în apa­ra­tură. Toate serviciile medicale ale Top Med Buna Vestire sunt în relaţie cu Casa de Sănătate, pacientul poate să vină cu biletul de tri­mi­tere, a mai spus ea.