Un salariu pe zi. Un embedded software developer câştigă, în medie, 2.500 de euro net pe lună. Ana Vişian, BestJobs: Sunt necesare experienţa şi pregătirea academică în informatică, programare, electronică sau într-un alt domeniu similar, dar şi cunoaşterea unei limbi de circulaţie internaţională

Autor: Ramona Cornea 23.05.2022

Un angajat pe poziţia de embedded software developer are un salariu care ajunge, în medie, la 2.500 de euro net pe lună, după cum arată datele de la platforma de recrutare online BestJobs. Aceşti angajaţi sunt ingineri software calificaţi care proiectează şi scriu cod pentru a controla maşini şi dispozitive. Ei sunt specializaţi în dezvoltarea de programe pentru hardware specific utilizat în maşini, aparate şi dispozitive celulare, printre altele.

„Unul dintre cel mai bine plătite tipuri de job pe BestJobs - embedded software developer - îi aşteaptă pe candidaţi cu o ofertă extinsă de opţiuni de muncă. Sunt necesare experienţa şi pregătirea academică în informatică, programare, electronică sau într-un alt domeniu similar, dar şi cunoaşterea unei limbi de circulaţie internaţională.

Companiile care recrutează în acest moment pentru astfel de poziţii caută specialişti în Timişoara, Cluj, Bucureşti, jobul include activitate preponderent remote, iar oferta salarială medie pentru această poziţie este de 2.500 euro pe lună”, afirmă Ana Vişian, marketing manager, BestJobs.

Cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale specifice acestui tip de job sunt: tichete de masă, abonament clinică privată, abonament servicii stomatologice, traininguri de specializare, cursuri dezvoltare profesională, abonament sport, tichete de vacanţă, posibilitatea de a lucra remote, bonusuri de sărbători.

În prezent, 711 de posturi vacante pentru poziţia de embedded software developer sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 40.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare sunt în regim de muncă remote, din Timişoara, Cluj şi Bucureşti.