Flip.ro, platforma de comerţ online cu smartphone-uri, a ridicat o finanţare de 6,5 mil. euro de la eMAG Ventures. „Investiţia va fi direcţionată spre accelerarea planurilor de dezvoltare internaţională”

Autor: Alexandra Cepăreanu 23.05.2022

Start-up-ul local Flip.ro, un marketplace pentru achiziţia şi vânzarea de telefoane recondiţionate, a ridicat o nouă rundă de finanţare în valoare de 6,5 milioane de euro de la eMAG Ventures – fond de investiţii creat de gigantul din retailul online eMAG, potrivit unui comunicat transmis de reprezentanţii companiei.

„Noua investiţie creează premisele unei dezvoltări accelerate,” au transmis fondatorii Flip.ro George Moroianu, Alin Luca şi Alex Burghelia.

Ei au adăugat că investiţia atrasă recent va fi direcţionată spre accelerarea planurilor de dezvoltare internaţională. De asemenea, recent, Flip.ro a făcut primul pas în afara ţării şi s-a extins pe piaţa din Bulgaria.

În total, eMAG Ventures – care a fost atras la sfârşitul anului trecut în acţionariatul Flip.ro - a investit 8 milioane de euro în platforma de comerţ cu smartphone-uri, care ţinteşte poziţia de lider în Europa Centrală şi de Est pe piaţa produselor recondiţionate.   

„Viziunea este să oferim clienţilor aceeaşi experienţă ca atunci când au cumpărat un produs nou: primeşti un smartphone care arată şi funcţionează ca unul nou, livrat rapid şi cu acelaşi nivel de customer care, însă la o diferenţă de preţ semnificativă. Cu ajutorul know-how-ului tehnologic şi operaţional al eMAG, am reuşit să facem primul pas spre internaţionalizare mai devreme decât ne propusesem şi să scalăm rapid business-ul. Tot în acest timp, am reuşit să ne dublăm echipa şi să aducem alături de Flip oameni care fac posibilă această poveste”, au mai spus fondatorii Flip.ro.

Marketplace-ul Flip oferă utilizatorilor posibilitatea de a achiziţiona telefoane smart recondiţionate, cu 12 luni garanţie şi drept de retur, la preţuri accesibile, dar şi de a-şi vinde vechile telefoane online.

Platforma a atras prima investiţie de accelerare de 1,5 milioane euro din partea eMAG Ventures în octombrie 2021, iar până în prezent a avut o evoluţie rapidă, ajungând la peste 100.000 de clienţi în România şi vânzări de 13,4 milioane euro în 2021. Investiţia iniţială a susţinut platforma în demersurile de extindere pe plan internaţional. Astfel, aceasta a intrat recent pe piaţa din Bulgaria, unde îşi propune ca, în primul an, să ajungă la 20.000 de clienţi.

„Flip se află într-o poziţie bună pe piaţă, pentru că au dezvoltat un produs şi servicii care răspund unor nevoi actuale ale clienţilor de oriunde. În contextul economic volatil actual, oamenii vor recunoaşte tot mai mult avantajele economiei circulare atât din poziţia de vânzător al unui produs, cât şi din cea de client care face o economie de bani. Echipa Flip a demonstrat, într-un timp scurt, viteză de creştere, capacitate de scalare şi entuziasm. Avem încredere că prin noua investiţie şi suportul eMAG vor ajunge rapid la clienţii din toată regiunea,” a spus Bogdan Axinia, Managing Director eMAG Ventures.