Catalyst Solutions: Cei mai doriţi angajatori din 2022 sunt Microsoft, Oracle, Continental, Amazon şi Google. Principalele criterii de alegere: pachetul salarial şi atmosfera de lucru plăcută

Autor: Roxana Rosu 23.05.2022

 

Topul celor mai doriţi angajatori din România este condus şi în 2022 de Microsoft, pentru al doilea an consecutiv, urmat de Oracle, Continental, Amazon şi Google, potrivit unui studiu Catalyst Solutions, sectorul IT&C rămânând cel mai bine reprezentat în top 10, alături de companii din automotive, retaileri online şi companiile din domeniul bancar.

În ceea ce priveşte companiile cu o evoluţie semnificativă faţă de ediţia anterioară, cele mai mari schimbări de poziţie au fost la Honeywell, Vitesco Technologies, Dedeman, Dell Technologies, British American Tabacco, Kaufland România.

Cele mai importante criterii în alegerea angajatorului sunt pachetul salarial (68%), atmosfera de lucru plăcută (55%), pachetul de beneficii (51%) şi siguranţa (50%).  Comparativ cu anii anteriori, asigurarea unui loc de muncă sigur a devenit un factor extrem de important în procesul de decizie.

În cadrul studiului au fost evaluaţi si factorii asociaţi cu decizia de a renunţa la jobul anterior. Nivelul salarial reprezintă pentru 34% dintre respondenţi motivul principal, alături de lipsa de oportunităţi profesionale oferite în cadrul companiei (28%) şi faptul că organizaţia se îndreaptă către o direcţie care nu corespunde cu obiectivele/valorile candidaţilor (17%).