Agista, fond de investiţii alternative lansat de Impetum Group, cumpără 15% din Eplus Smart Energy, furnizor român de soluţii pentru managementul energiei

Autor: Roxana Rosu 23.05.2022

Agista, fond de investiţii alternative în curs de autorizare, parte a Impetum Group, a cumpărat un pachet minoritar de 15% în compania românească Eplus Smart Energy (Eplus), furnizor de servicii de management al energiei, inclusiv citirea contoare de energie electrică şi gaz, analiza şi eficientizarea datelor şi implementarea proiectelor de contorizare inteligentă.

Aceasta este prima tranzacţie în acest sector de activitate.

„Ne bucurăm de concretizarea parteneriatului cu Agista şi sunt convins că împreună  vom continua să dezvoltăm soluţii şi servicii dedicate companiilor şi consumatorilor români, prin care aceştia au posibilitatea să devină mai eficienţi din punct de vedere energetic. Suntem pregătiţi să le fim alături clienţilor noştri în procesul lor de transformare, în contextul actual în care se pune accent pe direcţii de sustenabilitate şi de digitalizare. Ne propunem să le oferim clienţilor noştri mai multe resurse şi mai mult timp pentru a se putea preocupa de dezvoltarea propriilor afaceri, de aceea ne considerăm un partener al clienţilor noştri cu care ne unim eforturile şi avem obiective comune de dezvoltare”, a declarat Frank Hajdinjak, CEO Eplus Smart Energy.

Frank Hajdinjak este unul dintre cei mai longevivi expaţi locali şi a condus E.ON România timp de 15 ani, până în 2019. El a fost numit CEO la Eplus Smart Energy în februarie 2022, după ce timp de un an a ocupat poziţia de Chief Strategy and Transformation Officer la Adrem.

Adoptarea Pactului Verde European, care impune reducerea amprentei de carbon în statele UE,  precum şi recentele turbulenţe de pe pieţele energetice sau efectele conflictului din Ucraina influenţează strategia României în sectorul energetic pe termen mediu şi lung. Chiar dacă România are un uşor avans din perspectiva ponderii energiei din surse regenerabile faţă de media Uniunii Europene, ţara noastră mai are de făcut paşi în această direcţie.