Antreprenorul ieşean Mihai Mitrică vinde către americanii de la Lear Corporation business-ul Thagora Technology, specializat în soluţii de automatizare pentru fabricarea tapiţeriei şi interioarelor auto din piele, cu afaceri de 4,4 mil. lei

Autor: Cristina Bellu 23.05.2022

O echipă de avocaţi specializaţi în fuziuni şi achiziţii a D&B David şi Baias, societatea de avocatură corespondentă PwC în România, a asistat acţionarii companiei Thagora Technology din Iaşi, specializată în soluţii de automatizare pentru fabricarea tapiţeriei şi interioarelor auto din piele, în vânzarea business-ului către grupul american Lear Corporation, lider mondial în domeniul tehnologiei auto.

“Această tranzacţie oferă Thagora o oportunitate unică de a menţine relaţiile puternice pe care le-am construit cu clienţii noştri actuali din sectorul auto şi din alte domenii, îmbunătăţindu-ne în acelaşi timp acoperirea geografică prin intermediul prezenţei globale a Lear pentru a câştiga noi clienţi - producători de echipamente originale din întreaga lume", spune Mihai Mitrică, proprietarul Thagora.

În 2020, compania a raportat afaceri nete de 4,42 mil. lei şi profit de 4 mil. lei, potrivit celor mai recente date de pe site-ul Minsterului de Finanţe.

Echipa D&B David şi Baias, formată din Anda Rojanschi, Partner, şi Romana Petre, Avocat senior coordonator, a acordat asistenţă juridică vânzătorilor pe tot parcursul tranzacţiei.

”Tehnologia rămâne unul dintre sectoarele în care activitatea de fuziuni şi achiziţii este intensă, companiile fiind permanent în căutarea celor mai bune soluţii pentru a genera creştere, iar afacerile româneşti fiind din ce în ce mai des competitive pe piaţa internaţională”, adaugă Anda Rojanschi, Partener D&B David şi Baias.

Tranzacţia s-a semnat şi s-a finalizat săptămâna trecută, pe 18 mai, dată de la care antreprenorul român a ieşit din acţionariatul societăţii.

Lear Corporation România produce sisteme electrice pentru autovehicule în unităţile de la Câmpulung şi din Piteşti, respectiv scaune auto în fabrica din parcul industrial din Leţcani, lângă Iaşi, pentru toţi marii producători auto din Europa, potrivit unor informaţii anterioare. Lear Corporation România a fost înfiinţată în anul 2001 la Piteşti, cu principal domeniu de activitate fabricarea de echipamente electrice şi electronice pentru autovehicule şi pentru motoare de autovehicule.

Compania este subsidiara locală a concernului american Lear Corporation, cu sediul în Southfield, Michigan. Compania este listată la bursa din New York.