Ce priorităţi are Guvernul Franţei condus de Elisabeth Borne: "Este vorba de educaţie, sănătate, ecologie şi de o urgenţă, puterea de cumpărare"

Autori: Mihai Draghici , Mediafax 23.05.2022

Noul Guvern al Franţei, condus de premierul Elisabeth Borne, a stabilit luni, în prima şedinţă, priorităţile mandatului, printre acestea figurând îmbunătăţirea puterii de cumpărare, iar preşedintele Emmanuel Macron este convins că noul Cabinet este unul "al acţiunii".

Premierul Elisabeth Borne a organizat luni prima şedinţă de Guvern. Conform purtătoarei de cuvânt Olivia Gregoire, Guvernul a fixat câteva priorităţi. "Este vorba de educaţie, sănătate, ecologie şi de o urgenţă, puterea de cumpărare", a afirmat Olivia Gregoire, citată de cotidianul Le Monde.

"Un proiect de lege privind puterea de cumpărare va trebui adoptat înaintea alegerilor legislative, pentru a fi prezentat imediat noilor membri ai Parlamentului", a subliniat Olivia Gregoire.

"Guvernul acesta este în primul rând un guvern al acţiunii", a declarat, la rândul său, preşedintele Emmanuel Macron, reamintind că Franţa s-a confruntat şi se confruntă cu "un context inedit", la finalul crizei pandemiei şi cu războiul dintre Rusia şi Ucraina. "Din punctul meu de vedere, prioritatea noastră trebuie să fie progresul ţării, al tuturor compatrioţilor noştri", a subliniat Macron.

Jean-Luc Mélenchon, liderul mişcării Franţa Nesupusă (stânga, opoziţie), a criticat, vineri, noua echipă guvernamentală propusă de premierul Elisabeth Borne, exprimând convingerea că acest Cabinet va rămâne în funcţie doar o lună, până la scrutinul legislativ.