Ce tendinţe se văd în asigurări, după falimentul City Insurance. Cristian Roşu, vicepreşedintele ASF, laudă asigurătorii RCA că au dat dovadă de maturitate şi au rămas în piaţă după falimentul City Insurance. Subscrierile RCA în T1: 2,5 mld. lei, plus122%

Autor: Mircea Nica 24.05.2022

 „Majoritatea asigurătorilor au ajuns la concluzia că piaţa RCA în România este o piaţă în care pot fi jucători. S-a dat dovadă de maturitate când în ciuda situaţiei speciale de după retragerea licenţei City Insurance companiile de asigurări au ales să rămână în piaţă“, spune vicepreşedintele  ASF  „În toate cazurile de falimente am observat metode de a aduce capital pentru a restabili indicatorii, dar pe lângă aceste soluţii consacrate, mai important este să ne uităm şi la partea de investiţii“, susţine Paul-Dieter Cîrlănaru, CEO al CITR, lichidatorul judiciar al City Insurance.

Cristian Roşu, vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Finan­ciară (ASF) responsabil de piaţa asigurărilor, susţine că asigurătorii RCA s-au maturizat şi au rămas în piaţă, existând o concurenţă loială, după ce la începutul anului 2021 nu anticipa niciun faliment în asigurări. Preţurile poliţelor RCA rămân mari în urma  falimentului liderului pieţei asigurărilor, City Insurance.

„Anul 2022 a venit cu schimbări importante în structura vânzărilor de asigurări. Majoritatea asigură­torilor au ajuns la concluzia că piaţa RCA în România este o piaţă în care pot fi jucători. S-a dat dovadă de maturitate când în ciuda situaţiei speciale de după retragerea licenţei City Insurance companiile de asigurări au ales să rămână în piaţă“, a spus Cristian Roşu la Forumul Internaţional de Asigurări-Reasigurări organizat de XPrimm.

El a mai adăugat că împărţirea în mod egal a riscurilor este cea mai bună formulă, mai ales într-o perioadă în care au venit câteva sute de mii de clienţi ai City Insurance după ce poliţele lor au încetat de drept.