ANALIZĂ ZF. Investiţiile continuă: Trei dintre marii jucători din industria de electrocasnice pariază pe dezvoltarea operaţiunilor de pe plan local şi vor să pună România pe harta huburilor de producţie

Autor: Cristina Roşca 25.05.2022

♦ Grupul italian De’Longhi, care deţine deja două fabrici în România, a cumpărat o uzină din Satu Mare şi va dezvolta o nouă unitate unde vor fi realizate espressoare ♦ Grupul german Kärcher lucrează local la capacitate maximă şi se pregăteşte pentru o nouă investiţie ♦ Arctic, cel mai mare producător local de electrocasnice, cu două fabrici în judeţul Dâmboviţa, a deschis recent un hub regional de piese de schimb în România şi dezvoltă fabrica de la Găeşti.

Trei dintre cei mai mari producători de electrocasnice din România au investit sau urmează în perioada următoare să investească pe plan local în dezvoltarea activităţilor, valoarea cumulată a proiectelor depăşind, conform estimărilor ZF, 50 mil. euro. Este vorba de o nouă fabrică pentru grupul italian De’Longhi, de o extindere a unei unităţi de producţie a germanilor de la Kärcher şi de deschiderea unui hub regional de piese de schimb în România în cazul Arctic.

Aceste companii pun umărul, deja de mai mulţi ani, la a poziţiona România ca un hub de producţie de frigidere, maşini de spălat, espressoare sau aspiratoare. În total, pe plan local, există 50 de companii care şi-au declarat CAEN-ul (obiectul de activitate) 2751 – Fabricarea aparatelor electrocasnice –, iar dintre acestea una e în lichidare şi o alta are activitatea întreruptă temporar, conform datelor de pe platforma de analiză confidas.ro.